Asus K93SM-YZ081V

Un alt laptop cu o configurație de ultimă oră, tot de la Asus, însă ceva mai scump decât Asus K93SM-YZ039V este modelul K93SM-YZ081V. Acesta este recomandat celor care au nevoie de un sistem stabil, performant, pentru aplicații complexe gen editare video sau foto dar și pentru cei pasionați de jocuri. Este un sistem în care, cu siguranță nu veți mai investi bani pentru upgrade în următorii 3-4 ani de la achiziționare.

Nu este însă recomandat celor care sunt mai tot timpul pe drumuri, și asta din cauza greutății sale. Având o diagonală mare acesta cântărește aproximativ 4.11 kilograme. Garanția oferită de producător este de 24 de luni însă dacă doriți contracost o puteți extinde cu încă 12 sau 24 de luni. Un lucru foarte bun este faptul că inclus în preț veți primi și sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium pe 64 biți.

Asus K93SM-YZ081V din fataAsus K93SM-YZ081V tastaturaAsus K93SM-YZ081V touchpad

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Dacă, configurația te lasă cu gura căscată, la capitolul design Asus K93SM-YZ081V nu este un laptop care să te facă să exclami WOW! Este un laptop cu o carcasa simplă, cu un design plăcut și foarte atractiv, perfect pentru cei nu vor să atragă atenția cu aspectul ci mai degrabă cu ce știe să facă. Carcasa este un gri închis metalic, construită din materiale premium, de bună calitate. Suprafața acesteia este texturată astfel că urmele, zgârieturile și amprentele nu vor fi la fel de vizibile ca pe o carcasă lucioasă – glossy.

Ce m-a făcut pe mine să spun „Mamăăă!” a fost ecranul acestuia, care după părerea mea este super mare, mai ales pentru un laptop. Ecranul este un LCD LED cu o diagonală ce măsoară nici mai mult nici mai puțin de 18.4 inch, adică cam 46.7 de centimetri. Este un ecran glossy cu o rezoluție maximă de până la 1920 x 1080 pixeli, adică Full HD. Procesorul este unul extrem de performant, face parte din a doua generație de procesoare Intel construite pe tehnologia 32 nanometri. Modelul este 2670QM, model lansat undeva la începutul anului 2011, model cu 4 nuclee care funcționează la o frecvență de 2200 MHz și o memorie cache de 6144 KB.

Nu cred că mai este nevoie să vă spun ce poate face procesorul de ultimă oră în combinație cu 4 GB de memorie, da, doar cu atâta memorie este dotat. Dacă ar mai fi avut și un hard disk pe SSD atunci windows-ul cred că se încărca aproape instant. Însă fiind un laptop destinat în special celor pasionați de jocuri și editare video hard disk-ul este unul clasic, pe SATA cu o capacitate de stocare de 1 TB. Însă dacă doriți viteză de rulare maximă mai puteți adăuga un SSD în paralel cu acesta.

Nici nu se punea problema ca placa video să nu fie dedicată. Este vorba despre modelul Nvidia GeForce GT 630M, o placă cu memorie de 1024 MB (1GB). Acest model l-am mai întâlnit și pe alte configurații de acest gen, este o placă bună cu care veți putea juca orice joc apărut în 2010 la o rezoluție maximă și cam orice joc din 2011 la o rezoluție medie, și aici mă refer la jocuri cu cerințe de sistem destul de mari. Pe partea de multimedia Asus K93SM-YZ081V vine echipat cu: DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo tip Altec Lansing și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care va poate ține departe de priză până la maxim 3-4 ore, în funcție de cum este exploatat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.