Asus N53SM-S1052D

Ai nevoie de putere și performanță la superlativ? Atunci soluția o găsești într-un laptop de la Asus, mai exact în modelul N53SM-S1052D. Cea mai nouă serie de laptopuri premium de la Asus a apărut și în stocul celor de la eMAG la un preț foarte bun. Acest model este unul cu o configurație de ultimă ora, recomandat celor care îl vor pentru editare video sau pentru cei pasionați de jocuri.

Nu sunt foarte multe lucruri pe care să le poți reproșa acestui laptop, dacă stau bine să mă gândesc un singur lucru l-aș upgrada dacă l-aș achiziționa, acela fiind hard disk-ul. Garanția oferită de producător este de 24 de luni, dar după cum bine știți aceasta poate fi extinsă contracost cu încă 12 sau 24 de luni. Pentru o astfel de bijuterie cred că se merită să achizitonati o extragarantie. Sistemul de operare cu care vine este FreeDos, însă personal vă recomand să achiziționați si să instalați Windows 7 pe 64 de biți.

Asus N53SM-S1052D din fataAsus N53SM-S1052D din lateralAsus N53SM-S1052D inchis

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Pe lângă faptul că este un laptop cu o configurație de top acesta a primit și un design pe măsură, exact cum ar trebui să arate un laptop premium în anul 2012. Carcasa arată foarte bine, are un design plăcut și atractiv, este construită în mare parte din aluminiu, acest lucru conferindui un aspect solid. Singurul plastic pe care îl întâlnim fiind acela folosit la tastatură și pe lângă aceasta. Că a venit vorba, tastatura este neagră, este o tastatura completă – are și taste numerice, tastele sunt silențioase, plate și foarte plăcute la atingere.

Aproape fiecare componentă a acestui sistem cred că este de ultimă generație. Începem cu ecranul folosit, un LCD LED Anti-Glare cu o diagonală standard de 15.6 inch care poate afișa o rezoluție maximă de 1920 x 1080 pixeli. Deci, este un ecran Full HD de calitate. Piesa de rezistență este procesorul, un Intel Core i7 construit pe tehnologia SandyBridge, 32 nanometri, cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel. Modelul acestui procesor este 2670QM, model lansat undeva la începutul anului 2011. Are 4 nuclee care funcționează la o frecvență de 2.2 GHz în modul standard și poate ajunge la maxim 3.1 GHz în modul turbo.

Când am spus că are o configurație de top nu am exagerat cu absolut nimic. Asus N53SM-S1052D a primit o memorie RAM cu o capacitate de 8 GB, cu care sigur nu veți întâmpină probleme indiferent de aplicațiile rulate. Însă în timp, deși nu cred că va fi cazul vreodată, veți putea face și upgrade, acesta suportă până la maxim 16GB de memorie RAM. Cred că acesta este primul laptop pe care l-am văzut cu un suport atât de mare.  Cum am scris și la începutul acestui review singurul lucru pe care l-aș schimba ar fi hard disk-ul. Acesta vine cu un HDD clasic SATA, cu o capacitate de stocare de 750GB. Este perfect, însă pentru această configurație aș alege un SSD în paralel cu acesta.

Componenta cea mai importantă pentru multe persoane, placa video, este una dedicată model NVIDIA GeForce GT 630M cu o memorie de 2048 MB (2GB0) pe 128 de biți. Este o placa bună cu care veți putea juca cam toate jocurile lansate în 2010 la rezoluție și detalii maxime. Iar cele lansate în 2011 le veți putea juca fără probleme la o rezoluție și detalii medii. Pe partea de multimedia Asus N53SM-S1052D vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri 3 în 1, cameră web HD și două difuzoare stereo Bang & Olufsen ICEpower. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate oferi o autonomie de până la 3 ore.

One thought on “Asus N53SM-S1052D”

  1. Pingback: Laptop Asus K93SM-YZ039V review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Asus K93SM-YZ039V review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.