Asus N53SN-S1282V

Dacă N73SV-V1G-TZ437V este prea scump pentru bugetul tău, sau poate nu ai nevoie de un sistem atât de puternic astăzi vom face un review altui laptop din seria N, și anume Asus N53SN-S1282V. Acesta din urmă, îl veți găsi la un preț mult mai mic, însă și configurația acestuia este puțin diferită. În acest preț este inclus și sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 64 biți.

Face parte din gama de laptopuri multimedia de la Asus, asta înseamnă că este un laptop recomandat persoanelor ce își doresc un laptop pentru filme în format high definition sau jocuri. Asta nu înseamnă că nu poate fi achiziționat și de cineva care îl va folosi doar pentru navigat pe internet și aplicații office, însă și-l dorește mai mult pentru design-ul său foarte bine pus la punct. Despre ce poate să facă și ce nu poate să facă acest laptop vom discuta în acest review, așa că fiți atenți până la sfârșit.

Asus N53SN-S1282V deschistastatura Asus N53SN-S1282VAsus N53SN-S1282V inchis

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Despre design-ul acestuia se pot spune numai lucruri bune. Pe lângă faptul că, carcasa acestuia este confecționată din aluminiu, aceasta este foarte subțire având următoarele dimensiuni: 391 x 266 x 29 – 39 mm. Este o carcasă foarte bine finisată, iar acest aluminiu dă un aspect foarte pro, aspect de laptop premium.  Tastatura este neagră, iar tastele sunt plate, foarte apropiate. În dreapta se găsește tastatura numerică – foarte bună atunci când lucrezi cu cifre, iar deasupra acesteia se văd difuzoarele.

Această bijuterie vine bine pregătită astfel să poată face față oricărei situații. Procesorul este unul ce face parte din a doua generație de procesoare Intel Core i5. Modelul acestuia este unul lansat în primăvara acestui an, 2410M este construit cu două nuclee, fiecare dintre ele rulând la o frecvență standard de 2.3 GHz iar în modul Turbo ajungând la aproximativ 2.9 GHz, iar memoria cache fiind de 3MB.

Diferit față de alte modele din seria N, acesta vine cu un display cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch, adică aproximativ 39 centimetri. Este un display Full HD Anti-Glare, asta înseamnă că puteți viziona filme la o rezoluție maximă, în format Full HD fără probleme, chiar și când soarele încearcă să râdă de noi, acesta fiind un display mat. Tehnologia pe care acesta o folosește este LCD LED, asta înseamnă un consum de energie mai mic plus câțiva centimetri în minus din grosimea display-ului.

Vine foarte bine pregătit la capitolul memorie RAM. Cei de la Asus au adus pe acest model maximul suportat de memorie, adică 8GB. Nu cred că va fi nevoie de mai multă memorie nici acum, dar nici mai târziu. Hard disk-ul este unul foarte încăpător chiar și pentru cei cărora le place să aibă multe jocuri sau filme în calculator, acesta având o capacitate de stocare de 500 GB. Ce mi-ar fi plăcut să văd pe acest sistem ar fi fost un hard disk de tip SSD, însă se poate face upgrade și să se pună în paralel cu acesta.

Și acesta ca și restul configurațiilor din această serie vine echipat cu două plăci video. Prima este una integrată în procesor, este una de tip Intel HD Graphics 3000 care rulează la o frecvență de 650 Mhz și poate ajunge la maxim 1.2 GHz. Aceasta va fi folosită atunci când veți rula aplicații de tip office, pentru a reduce consumul de energie. Iar a doua placă video este una produsă de NVIDIA, este una dedicată cu 2 GB de memorie RAM, mai exact modelul GT 550M.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=ItoyS_8MFWg&hd=1[/tube]

Pe partea de multimedia Asus N53SN-S1282V vine echipat cu DVD RW, două difuzoare stereo de tip Bang & Olufsen ICEpower SonicFocus, cititor de carduri și o cameră web cu o rezoluție de 2 megapixeli. Bateria este una de tip Li Ion cu 6 Celule care vă poate ține departe de o priză până la 3 ore. Are ieșire HDMI plus un port USB 3.0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.