Asus N55SF-S1113V

De curând un prieten mă întreba de un laptop cu care să se poată juca ultimele jocuri apărute, să vadă un film în format Full HD dar care să aibă și un preț cât de cât ok. Atunci pe loc nu am știut să îi spun un model anume, însă m-am documentat mai bine și am găsit un laptop potrivit pentru el, dar și pentru oricine are nevoie de un laptop cu o configurație mai mult decât decentă.

Este vorba de laptopul Asus N55SF-S1113V, un laptop cu o configurație de ultimă oră, dar care are un raport preț/performanță excelent. În plus, un laptop construit de cei de la Asus automat îți dă garanția că va fi un laptop cu care nu vei avea probleme, adică un laptop de calitate asamblat cu componente de bună calitate. Și oricum acesta are o garanție de 24 luni, adică 2 ani, cu un an în plus față de alte laptopuri.

Asus N55SF-S1113V deschistastatura Asus N55SF-S1113VS1113VAsus N55SF-S1113V inchis

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Asus N55SF-S1113V face parte din cea mai nouă serie de laptopuri de la Asus, seria N. Design-ul este unul foarte reușit, simplu, fără abțibilduri sau alte chinezării. Carcasa este neagră, construită dintr-un plastic de bună calitate, este mată – nu vor rămâne urme de amprente pe el. Pentru a scoate în evidență contrastul dintre alb și negru cei de la Asus au făcut tastatura albă. Ceea ce este un lucru bun pentru design, însă dacă stau să mă gândesc aceasta se va murdări mult mai repede decât o tastatură neagră. Și că tot sunt la capitolul tastatură, în dreapta este situată și tastatura numerică, foarte utilă pentru persoanele ce lucrează mult timp cu cifre.

Destinația acestui laptop este pentru persoanele pasionate de grafică video, jocuri și filme, în consecință acesta vine dotat cu un procesor din a doua generație de procesoare Intel, adică un Intel Core i5. Modelul acestuia este 2410M, model lansat la începutul acestui an, un model cu două nuclee ce funcționează la o frecvență de 2300 Mhz în modul standard și 2900 Mhz în modul turbo, iar memorie cache este de 3072 KB (3MB). În acest procesor mai este integrată și o placă video tip Intel HD Graphics 3000 care va fi folosită atunci când rulați aplicații de tip office.

Display-ul acestuia este unul premium (singurul minus ar fi că nu este 3D), un display cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch (aproximativ 39 centimetri) care vă poate oferi imagini clare și vii de o calitate absolut fantastică. Ecranul este unul de tip Anti-Glare, deci nu veți avea probleme atunci când veți sta afară și va fi soare. Este un ecran recomandat cinefililor, deoarece este unul Full HD, adică poate afișa o rezoluție maximă de până la 1920 x 1080 pixeli.

Nici probleme de memorie nu vor fi 🙂 deoarece acesta vine cu o plăcuță de 4 GB DDR3 suficienți pentru orice joc sau aplicație. Însă dacă pe parcurs veți dori să faceți un upgrade acesta se poate realiză însă doar cu încă 4GB deoarece acesta suportă până la 8GB DDR3. Hard Disk-ul este unul clasic, de tip SATA, cu o capacitate de stocare de 750 GB și cu o viteză de rotație a platanelor de 5400 rotații pe minut. Mi-ar fi plăcut să văd un hard disk de tip SSD, însă se poate face un upgrade oricând.

Pasionații de jocuri nu vor întâmpina probleme cu niciun joc pe acest laptop, și asta datorită plăcii video dedicate de tip NVIDIA GT 555M. Aceasta este o placă cu o capacitate a memoriei de 2048 MB, adică 2GB. Nu cred că mai are rost să spun că filmele în format Full HD vor rula fin și fără nici o urmă de întrerupere. Nici la capitolul jocuri nu cred că vor fi probleme, aceasta fiind o placă suficient de puternică.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=5A-u_aNWV-I&hd=1[/tube]

Pe partea de multimedia, Asus N55SF-S1113V ca și restul laptopurilor vine echipat aproape standard. Spun aproape standard pentru că acesta în afara de DVD-RW, cititor de carduri și cameră web, cum vin toate, mai vine și cu două difuzoare integrate de tip Bang & Olufsen ICEpower SonicMaster plus un subwoofer extern. La capitolul porturi și conectivitate enumăr câteva din cele mai importante: ieșire HDMI, două porturi USB 3.0, bluetooth și wireless. Bateria este una de tip Litiu Ion cu 6 celule ce vă poate ține departe de priză până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.