Asus N73JF-TY084D

Dacă a trecut Black Friday dar nu ai apucat să cumperi nimic la reducere, și ai rămas cu pușculița spartă, atunci dacă nu vrei să aștepți până la următorul Black Friday din 2012 îți voi face o recomandare pentru un laptop cu o configurație de top la un preț excelent. Este vorba despre laptopul Asus N73JF-TY084D, un laptop ce face parte din gama premium a celor de la Asus.

Iar cei de la Asus s-au gândit că nu este de ajuns să pună o configurație de top într-o carcasă banală, și atunci au pus pe acest model o carcasă de-a dreptul fantastică. Cu siguranță vei întoarce foarte multe priviri atunci când vei merge cu el la o ieșire în oraș sau la un eveniment. Design-ul este unul reusit parcă inspirat din filmele science fiction, foarte subțire și foarte elegant.

Asus N73JF-TY084D deschis din fataAsus N73JF-TY084D deschis din lateralAsus N73JF-TY084D inchis

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Fiind un laptop premium nu pot spune că este un laptop ieftin, pentru că nu este, însă pentru performanțele pe care acesta vi le oferă pot spune că prețul este prea mic. Design-ul este unul pe măsură, carcasa este una confecționată dintr-un plastic de foarte bună calitate și foarte bine finisat. Culoarea acestuia este un argintiu ce imită culoarea metalului și ce îl face să pară un laptop foarte solid. Tastatura este dintr-un argintiu mai închis iar partea cu touchpad-ul și rama ce înconjoară ecranul este neagră. Tastele sunt plate, cu colțurile rotunjite și cu puțin spațiu între ele, iar în dreaptă găsim și o tastatură numerică, foarte utilă atunci când lucrezi cu cifre.

Făcând parte din gama de laptopuri bussines procesorul este unul foarte puternic, de ultimă generație care cu siguranță îi va mulțumi și pe cei mai pretențioși. Vorbim despre un procesor Intel Core i5 construit pe arhitectura de 32 nanometri. Modelul acestui procesor este 460M, model lansat în octombrie 2010 dar chiar și așa acesta are o viteză de procesare de 2.53 GHz în modul standard și de 2.8 GHz în modul turbo, și o memorie cache de 3072 KB (3MB).

Chiar dacă este un laptop de tip bussines acesta poate fi folosit și pentru a vizona filme. Și asta se va face cu mare ușurință datorită ecranului de tip ColorShine HD care vă va afișa imagini realiste cu o claritate de cristal. Diagonala acestuia este de 17.3 inch, și cred că este potrivită pentru vizionat filme dar și pentru prelucrare video. Rezoluția maximă pe care o poate reda acest display este de 1600 x 900 pixeli. Iar pentru un consum redus de energie cei de la Asus pentru acest display au folosit tehnologia LED.

Până acum nu pot spune că îi lipsește ceva acestui laptop pentru că nu îi lipsește nimic. Nici memorie RAM nu îi mai trebuie deoarece acesta vine standard cu o plăcuță de 4GB care vor fi de ajuns pentru a rula aproape orice program sau joc apărut până în ziua de astăzi. Însă pentru cei mai pretențioși se mai poate face un upgrade deoarece acesta suportă până la 8GB DDR3. Iar dacă ești un împătimit al jocurilor sau a filmelor atunci trebuie să știi că spațiu de stocare este suficient pentru foarte multe jocuri sau filme. Vorbim despre un hard disk cu o capacitate de stocare de 1TB SATA.

Nici pe gameri nu i-au neglijat cei de la Asus cu acest model deoarece placa video este una dedicată. Este produsă de  NVIDIA și este modelul GT 425M, un model conceput special pentru editare video, rulare filme în format HD și jocuri. Memoria ram a acestei plăci video este de 1024 MB (1GB) DDR3, și frecvența de 800 Mhz. Nu trebuie să spun mai multe despre ea deoarece cred că vă dați seama singuri cam de ce este în stare aceasta.

La capitolul multimedia nu pot spune că mă surprinde cu ceva anume, având cam aceleași caracteristici ca și restul laptopurilor. Adică DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo de tip Bang & Olufsen ICEpower și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Enumer și câteva porturi mai importante și care nu se găsesc pe orice laptop: un port USB 3.0 și un port eSATA. Bateria este una cu 6 celule și vă poate oferi o autonomie de până la 4 ore. Ca o părere la finalul acestui review pot spune despre Asus N73JF-TY084D că poate fi un bun desktop replacement datorită procesorului foarte performant și datorită ecranului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.