Asus N73SV-V1G-TZ437V

Astăzi vă voi prezenta un laptop din seria N de la Asus. Această serie este cunoscută pentru laptopurile puternice, laptopuri multimedia sau laptopuri pentru jocuri. În acest review vom scrie despre un laptop care, după părerea mea, le cam îndeplinește pe amândouă. Dacă ești un pasionat de jocuri Asus N73SV-V1G-TZ437V poate face față cu succes oricărui joc apărut, iar dacă ești pasionat de editare video sau filme în format Full HD și mai bine pentru că acesta rulează fin și fără probleme orice tip de aplicație.

Deci, dacă ai strâns ceva bani și vrei să pui mână pe un laptop excelent atunci îți recomand Asus N73SV-V1G-TZ437V. Este un laptop cu o configurație de top, de ultimă generație care cu siguranță nu te va dezamăgi nici atunci când îl vei forja în jocuri de ultimă oră. Însă pentru a ști totul despre acest laptop de nota 10 va trebui să citești acest review până la final, iar la sfârșit, cu siguranță vei împărtăși aceeași părere ca și mine.

Asus N73SV-V1G-TZ437V deschis in soareAsus N73SV-V1G-TZ437V inchistastatura Asus N73SV-V1G-TZ437V

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Acesta a câștigat 10 premii, iar unul dintre premii suna ceva în genul „Când vine vorba de performanță Asus lasă competiția în urmă”. Acest lucru este dovedit și de configurația acestuia, dar și de design. Acesta fiind unul foarte reușit, simplu, subțire, exact ce caută lumea în ziua de astăzi. Materialul din care este construită carcasa este aluminiu, dându-ne seamă și din culoare acestuia. Tastatura este una completă, adică găsim și tastatură numerică iar în plus în stânga tastaturii se găsesc 6 butoane foarte utile atunci când vă jucați și ascultați și muzică în același timp, deoarece puteți schimba melodiile fără a ieși din joc.

Trecem mai departe și ajungem la configurația acestuia, iar sub „capotă” găsim piesa de rezistență a acestui sistem. Este vorba de un super procesor de ultimă generație, un Intel Core i7, construit pe cea mai noua platformă Intel, 32 nanometri – SandyBridge. Modelul acestui procesor este 2630QM, un model lansat undeva la începutul acestui an, este format din patru nuclee care rulează fiecare la o frecvență de 2 GHz în modul standard și poate ajunge la 2.9 GHz în modul turbo, iar memoria de cache este de 6MB.

Cu siguranță îl putem considera un desktop replacement perfect și nu numai că are o configurație de top, dar și pentru că display-ul acestuia măsoară 17.3 inch, astfel făcându-l un laptop numai bun pentru vizionat filme. Și că tot a venit vorba de filme, acest ecran poate reda o rezoluție maximă de 1920 x 1080 pixeli, adică Full HD. Ecranul este un LCD LED, ceea ce înseamnă că, consumul de energie este mult mai mic și va măsura doar câțiva centimetri grosime.

Mai departe descoperim că acesta vine echipat cu o singură plăcuță de memorie ram, ce are o capacitate de 4GB. Pentru început eu zic că sunt suficienți, însă pe parcurs cred că va fi nevoie de un upgrade pentru a avea sistemul up to date. Nu va fi o problemă deoarece acesta suportă până la 12 GB de memorie. Hard disk-ul este Dual HDD (2 x 500 GB), de tip SATA cu o capacitate foarte mare, 1 TB. Ce mi-ar fi plăcut să văd pe acest sistem ar fi fost un hard disk de tip SSD, însă se poate face un upgrade.

Dacă nu ați știu acest sistem vine echipat cu două plăci video. Una dintre ele este integrată în procesor, vorbim despre Intel HD Graphics 3000 cu o frecvență de la 650 Mhz până la 1.1 GHz, o placă video ce se va folosi automat, atunci când rulați aplicații mai light. Și o a doua placă video de tip GeForce GT 540M care va fi folosită atunci când vă veți juca, când veți procesa un fișier video, deoarece aceasta vine cu o memorie dedicată de 1024 MB, adică 1GB.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=2OKpPG6wu0I&hd=1[/tube]

Pe partea de multimedia acesta vine echipat standard, adică DVD RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 2.0 MP și două difuzoare stereo de tip Bang & Olufsen ICEpower – asta înseamnă că sunetul va fi excepțional. Are ieșire HDMI, deci poate fi folosit și pe post de media player, dacă îl conectați la un televizor, și în plus are o ieșire USB 3.0 – foarte utilă atunci când transferați fișiere de mari dimesiuni. Asus N73SV-V1G-TZ437V are o baterie de tip Litiu Ion cu 6 celule care vă poate obține o autonomie de până la 3 ore. Fiind un laptop de mari dimensiuni, și greutatea sa este pe măsură, acesta ajungând la aproximativ 3.4 Kg.

One thought on “Asus N73SV-V1G-TZ437V”

  1. Pingback: Laptop Asus N53SN-S1282V review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Asus N53SN-S1282V review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.