Asus U56E-XX028V

Dacă ești mai tot timpul pe drumuri și ai nevoie de un laptop cu o configurație bună însă și cu o autonomie ridicată, atunci Asus U56E-XX028V poate fi soluția perfectă pentru nevoile tale. Însă înainte de toate trebuie să te gândești foarte bine la ce îl vei folosi, deoarece dacă îl vei cumpăra doar pentru aplicații office sau web browsing atunci chiar nu vei avea nevoie de o configurație de ultimă oră, și ți-aș sugera să te orientezi spre ceva mai ieftin.

Acest model este unul care face parte din categoria bussines a celor de la Asus, categorie cu laptopuri puternice recomandate în special celor care au nevoie de ceva premium. Este bine să știi de la bun început că inclus în prețul acestuia vei primi și o licență pentru sistemul de operare Windows 7 Home Premium 64 biți. Este de apreciat acest lucru deoarece nu va mai fi nevoie să cumpărați o licență și veți economisi câteva sute de lei, asta în caz că sunteți un utilizator al acestui sistem de operare, altfel licență va fi inutilă pentru că nu fi nici vândută.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Pentru o clipă ne-am gândit că cei de la Asus s-au axat numai pe configurația de top și mobilitate pentru acest model, însă se pare că nu au neglijat nici aspectul acestuia. Designul acestuia este unul marca Asus, fiind un laptop care se încadrează în categoria business carcasa acestuia este construită în totalitate din aluminiu. Acest material îi creează un aspect deosebit fată de laptopurile clasice construite dintr-un plastic ieftin. Tastatura este completă, adică veți găsi în partea dreaptă și tastele numerice, care vor fi foarte utile atunci când veți lucra mai mult timp cu cifre. Tastele sunt silențioase, puțin depărtate, iar la prima impresie par foarte solide.

Iar daca tot i-am laudat configuratia acestuia, e timpul sa vorbim mai pe larg despre ce se ascunde in spatele acestei carcase robuste. Acesta este pus in miscare de un procesor Intel Core i5 construit pe platforma 32 nanometri, supranumita si SandyBridge, care cu siguranta nu va va dezamagi indiferent de ce aplicatie veti rula. Modelul acestuia este 2430M, un model care s-a lansat undeva la inceputul anului 2011 si care functioneaza la o frecventa standard de 2.4 GHz si care poate ajunge la maxim 3 GHz atunci cand va fi solicitat.

Ecranul acestuia este un LED cu o diagonală standard pe care o întâlnim la majoritatea laptopurilor, adică 15.6 inch, mai exact 39,6 centimetri cu o rezoluție HD, adică 1366×768 pixeli. Acesta este glare, adică lucios, ceea ce înseamnă că, culorile vor fi mai vii și mai colorate fată de un ecran mat. Memoria RAM standard cu care acesta vine echipat este de 4GB, adică suficientă cam pentru orice aplicație. Însă producătorul vă oferă posibilitatea de a o extinde pe viitor până la maxim 8GB. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție 500GB asigurați de un hard disk clasic cu o interfață SATA 3.

Ce nu am spus în acest review este faptul că Asus U56E-XX028V nu poate fi considerat un laptop pentru jocuri, și acest lucru se datorează faptului că acesta are o placă video integrată în procesor. Asta nu înseamnă că nu veți putea juca nimic însă numai jocuri cu cerințe de sistem mai mici. Dar cum am spus și la începutul acestui articol acest laptop destinat în special celor care au nevoie de o autonomie crescută. Și dacă tot am ajuns la capitolul autonomie acesta este dotat cu o baterie Litiu Ion cu 8 celule, care conform producătorului ar trebui să vă țină departe de priză până la maxim 10 ore. Pe partea de multimedia acesta vine dotat standard: cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli, cititor de carduri, DVD-RW și două difuzoare stereo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.