Asus X101H-BLACK054G

Dacă ești mai mereu pe drumuri atunci cu siguranță ai nevoie de un netbook. De ce netbook și nu notebook? Păi e foarte simplu. În primul rând acesta este mult mai ușor decât un notebook iar dacă esti mereu pe drumuri cu siguranță greutatea contează, chiar și atunci când e vorba de câteva sute de grame. Iar în al doilea rând datorită prețului mult mai mic față de un notebook, pentru că oricum dacă îl iei cu tine când ești plecat nu ai nevoie de performanță ridicată.

De aceea eu îți voi recomanda astăzi netbook-ul Asus X101H-BLACK054G. În acest moment când scriu acest review despre el, acesta este cel mai cumpărat netbook al momentului. Și nu este degeaba acesta este best seller, Asus X101H-BLACK054G este un notebook cu un raport calitate/preț foarte bun. În plus este construit de cei de la Asus, ceea ce înseamnă că este un notebook de construit din materiale si piese de calitate și care nu îți va creea probleme.

Asus X101H-BLACK054G deschis cu windowsAsus X101H-BLACK054G deschis din fataAsus X101H-BLACK054G din lateral

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Nici la capitolul design nu stă prost acesta fiind un mini laptop destul de bine finisat și construit din materiale de bună calitate. Singurul lucru care mă deranjează, însă acum majoritatea laptopurilor sunt la fel, este carcasa care este construită dintr-un plastic lucios. Asta înseamnă că toate urmele vor rămâne pe carcasă. În rest acesta este un netbook destul de ușor având în vedere dimensiunile 262 x 180 x 22 mm el cântărește 1 kilogram. Tastatura este ergonomică, iar tastele sunt plate cu distanță între ele și ce era de așteptat tastatura numerică lipsește.

Fiind un mini laptop nu putem compara procesorul acestuia cu unul a unui laptop. Asus X101H-BLACK054G are un procesor Intel Atom construit pe tehnologia 45 nanometri. Modelul acestui procesor este N455, lansat în februarie 2010, un procesor cu un singur nucleu și cu o viteză de procesare de 1.66 GHz. Memoria cache este de 512 KB. Pot spune că pentru aplicațiile pentru care este destinat acest procesor își face treaba cu brio.

Am fost plăcut surprins să văd că acest mini laptop este dotat cu un display de tip Anti Glare, un lucru ce foarte rar îl vezi chiar și la laptopurile premium. Diagonala acestuia este de 10.1 inch, ceea ce înseamnă că pentru a viziona filme pe acesta nu este cea mai grozavă experiență. Rezoluția maximă pe care o poate afișa acest ecran este de 1024 x 600 pixeli. Tehnologia pe care cei de la Asus au folosit-o pe acest model de display a fost LED, și asta pentru imagini de o claritate excepțională dar și pentru un consum redus de energie.

Nu vei simți nevoia de un procesor mai puternic însă de mai multa memorie RAM cu siguranță vei simți nevoia. Deoarece acesta vine echipat standard cu doar o plăcuță de 1GB. Ceea ce mie personal mi se pare cam puțin, și aș recomanda un upgrade la minim 2GB, cum de altfel acesta este și maximul de memorie suportat. Hard disk-ul este unul clasic cu o capacitate de stocare de 250GB, ceea ce mi se pare cam mult pentru un netbook și mi-ar fi plăcut să văd un 36GB de tip SSD. Despre placa video nu vă pot spune doar că este produsă de Intel și că este integrată.

Pe partea de multimedia acesta vine doar cu strictul necesar, adică un singur difuzor, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și cititor de carduri. Bateria este una cu 3 celule de tip Litiu Ion și vă poate oferi o autonomie de până la 4 ore. Sistemul de operare cu care acesta vine preinstalat este Intel MeeGo, însă recomand instalarea sistemului de operare Windows 7 Starter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.