Asus X54C-SX038D

Dacă te numeri printre cei care folosesc laptopul doar pentru aplicațiile uzuale (aplicații office, filme, muzică și internet) și ai nevoie de un laptop cu o configurație care să poate îndeplini sarcinile precizate mai sus atunci Asus X54C-SX038D poate fi alegerea perfectă. Acest model este unul destul de nou lansat de producătorul taiwanez, care recent a apărut și în oferta celor de la eMAG la un preț mai mult decât atractiv.

Garanția oferită de producător este de 24 de luni, dar contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni. Este bine să optați pentru această extragarantie dacă va gândiți să îl păstrați pe termen mai lung. Sistemul de operare cu care acesta vine este Free DOS, însă personal vă recomand să achiziționați o licență de Windows 7 pentru funcționarea sistemului la parametri optimi.

Asus X54C-SX038D din lateralAsus X54C-SX038D inchisAsus X54C-SX038D tastatura

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Asus X54C-SX038D are un aspect simplu și elegant, carcasa este neagră, este construită dintr-un plastic texturat de bună calitate astfel că amprentele nu vor fi la fel de vizibile ca și pe un laptop cu carcasă lucioasă. Aceasta folosește tehnologia IceCool care va face ca experiența PC să fie răcoroasă și confortabilă chiar și în timpul sesiunilor lungi de computing. Tastatura este și ea neagră, tastele sunt plate și foarte plăcute la atingere, iar în dreapta se găsește și tastatura numerică – foarte utilă atunci când lucrezi timp îndelungat cu cifre. Touchpad-ul folosit este unul inteligent care știe să facă diferența dintre contactul cu palma și cel cu degetul pentru a preveni mișcarea cursorului în timpul tastării.

Ecranul folosit este unul LCD LED, cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și care poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Singurul minus al acestui ecran este faptul că este un ecran glare – lucios, atunci când veți sta în spații deschise, în aer liber, lumina se va reflecta și va fi mai greu de vizionat. Procesorul nu este unul foarte performant, nici nu avea cum având în vedere prețul acestuia. Este vorba despre un Intel Pentium Dual Core construit pe tehnologia 32 nanometri. Modelul acestuia este B960, model lansat în 2011, cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 2200 MHz cu o memorie cache de 2048 KB.

La capitolul memorie, Asus X54C-SX038D vine dotat cu nici mai mult nici mai puțin de 6GB de memorie RAM, cum rar întâlnești la un model din această categorie de preț. Hard disk-ul este unul clasic, adică un SATA cu o capacitate de 320 GB. Pentru un utilizator obișnuit nu cred că e nevoie de mai mult spațiu pentru stocare, vei avea suficient spațiu pentru muzică, poze și filme. Nu este un laptop pentru jocuri, deci placă video este una integrată, face parte din seria Intel HD Graphics. Nu este o placă bună pentru cele mai noi jocuri însă nici foarte slabă nu este. Pentru jocuri cu cerințe de sistem mai mici sau pentru filme în format HD aceasta va face fată cu brio.

Pe partea de multimedia Asus X54C-SX038D vine echipat standard, ca orice alt laptop din această categorie. Adică veți avea DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, două difuzoare stereo tip Altec Lansing și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Ca și conectivitate voi enumera câteva porturi mai importante: 1 port USB 3.0 – pentru viteze de transfer ridicate, 1 port HDMI – pentru conectarea unui LCD cu o diagonală mai mare. Bateria este Litiu Ion cu 4 celule care vă poate ține departe de priză până la maxim 3 ore.

 

One thought on “Asus X54C-SX038D”

  1. Pingback: Laptop Asus X54C-SX041D review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Asus X54C-SX041D review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.