Asus X54C-SX041D

O alternativă ceva mai ieftină pentru Asus X54C-SX038D, poate fi Asus X54C-SX041D. Acest model face parte din aceeași categorie, dispune de același design, practic singurele diferențe dintre aceste două modele se regăsesc la memoria RAM și la hard disk. Dacă X54C-SX038D era recomandat și pentru aplicații multimedia nu putem spune același lucru și despre X54C-SX041D, care este în special recomandat doar celor ce au nevoie de un laptop ieftin pentru aplicații office.

Producătorul taiwanez vă oferă o perioadă a garanției de 24 de luni, însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni. Această asigurare este bine de luat în considerare dacă doriți să păstrați acest notebook mai mult de 2-3 ani. Sistemul de operare prezent pe acest sistem este Free DOS, dar personal vă recomand să achiziționați (în caz că nu aveți deja) o licențe pentru Windows 7 pe 64 de biți.

Asus X54C-SX041D din lateralAsus X54C-SX041D tastaturaAsus X54C-SX041D inchis

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Design-ul este unul specific celor de la Asus, simplu și elegant. Carcasa este neagră, folosește tehnologia IceCool care va face ca experiența PC să fie răcoroasă și confortabilă chiar și în timpul sesiunilor lungi de computing. Touchpad-ul este unul inteligent care va distinge diferența dintre contactul cu palma și cel cu degetul pentru a preveni mișcarea cursorului în timpul tastării – este foarte util pentru persoanele ce nu folosesc mouse. Tastatura este neagră, este o tastatură completă, adică are și taste numerice.

Ecranul este un LCD LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 și cu o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli (HD Ready). Cum majoritatea ecranelor de la laptopurile din ziua de astăzi sunt glare – lucios, nici acesta nu face excepție de la regulă, acesta fiind singurul său minus. Procesorul este unul puțin mai slab, este vorba despre un Intel Pentium Dual Core construit pe tehnologia de 32 nanometri. Modelul acestuia este B960, un model lansat undeva la jumătatea anului trecut. Acesta are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.2 GHz și o memorie cache de 2 MB.

Când vine vorba de memorie Asus X54C-SX041D vine echipat exact la limită. Acesta vine cu o singură plăcuță de memorie cu o capacitate de 2GB. Pentru sistemul de operare și alte câteva programe este suficientă dar dacă vrei ceva mai mult mă tem că va trebui să faci un upgrade. Nu i-am văzut rostul hard disk-ului de 500 GB. Având o configurație office, acesta este destinat anumitor persoane care nu văd cu ce ar putea încarcă un hard de jumătate de terra, în fine chiar dacă e prea mult nu strică.

Fiind un laptop office Asus X54C-SX041D vine cu o placă video integrată. Este vorba despre o placă ce face parte din seria Intel HD Graphics. Nu este cea mai performantă placă video, însă pentru jocurile cu cerințe de sistem mai mici sau pentru filmele în format HD eu zic că este excelentă. Pe partea de multimedia acesta vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, două difuzoare stereo tip Altec Lansing și o cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 4 celule care vă poate asigura o autonomie de lucru de până la 3-4 ore – în funcție de exploatarea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.