Asus X54C-SX118D

Un laptop în ziua de astăzi cred că este o necesitate pentru aproape orice persoană, indiferent de mediul în care activează, la sfârșitul zilei tot vrei să citești știrile sau să vezi un film bun. Și cum este posibil dacă nu cu ajutorul unui conexiuni la internet și a unui laptop. Iar pentru a naviga pe internet, a asculta muzică sau a viziona un film nu ai nevoie de cel mai scump și mai performant laptop.

Laptopurile office din ziua de astăzi nu sunt chiar laptopuri pentru aplicații office și atât. Vremurile acelea au apus demult, de aceea astăzi cu un laptop ieftin poți rula aproape toate aplicațiile de zi cu zi plus ceva jocuri. Astăzi recomandarea mea vine pentru laptopul Asus X54C-SX118D, un laptop entry level cu o configurație buna și un preț atractiv, recomandat pentru majoritatea utilizatorilor de internet/muzică/filme.

Asus X54C-SX118D tastaturaAsus X54C-SX118D inchisAsus X54C-SX118D deschis din spate

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Chiar dacă este un laptop destul de ieftin Asus X54C-SX118D pot spune că arată destul de bine. Carcasa este neagră și fără prea multe briz briz-uri, creând un aspect de laptop business, un laptop pentru persoane la patru ace. Carcasa este și ea neagră, tastele sunt plate și apropiate iar în dreapta găsim și tastatura numerică. E bine că vine și cu această tastatură deoarece fiind un laptop office se presupune că veți lucra mai mult în aplicații de acest tip, deci veți avea nevoie de ceva rapiditate.

Ecranul este unul standard, cum deja ne-am obișnuit este un ecran glare (lucios). Acest tip de ecran este prezintă un mare avantaj pentru cei ce folosesc laptopul în spații închise (acasă, la birou) deoarece imaginile vor fi mai frumos colorate și mai vii, însă este și un dezavantaj pentru cei ce îl vor folosi în spații deschise (lumina se va reflecta). În rest diagonala măsoară 15.6 inch și poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli.

Dar de ajuns cu introducerea, e timpul să disecam și componentele ce alcătuiesc acest sistem. Și cu ce aș putea să încep decât cu procesorul. Asus X54C-SX118D vine cu un procesor mediu tip Intel Pentium construit pe tehnologia 32 nanometri – cea mai nouă tehnologie de la Intel. Modelul acestuia este B950, model lansat la începutul anului 2011. Acesta are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.1 GHz cu o memorie cache de 2MB.

Dacă procesorul este unul mediu și de la care nu poți avea prea multe pretenții, ei bine cei de la Asus pe partea de memorie RAM nu s-au „zgârcit”. Spun așa deoarece am fost plăcut surprins când am văzut că are în dotare 4GB de memorie, însă pentru configurația din dotare cred că și 2 GB erau de ajuns, totuși nu strică dacă ai mai multă memorie. Hard disk-ul este SATA cu o capacitate de stocare de 500GB. Va trebuiesc multe filme în format HD sau muzică pentru a umple acest HDD.

La capitolul video, Asus X54C-SX118D are o placă video integrată pe procesor. Nu este cine știe ce, însă pentru un film în format HD, ceva jocuri cu cerințe de sistem mai mici poate face față fără probleme. Pe partea de multimedia găsim: DVD-RW, două difuzoare stereo Altec Lansing, cititor de carduri 4 în 1 și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 4 celule și are o autonomie de până la 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.