Asus X54C-SX140D

Gama de laptopuri de la Asus este una foarte variată. Un exemplu foarte bun pentru ce am scris ar fi și noul laptop Asus X54C-SX140D. Acesta este un model destul de nou care recent a apărut la vânzare și pe site-ul celor de la eMAG. Ce mai e de spus este faptul că producătorul Taiwanez știe foarte bine să își vând produsele astfel că acest laptop are un raport preț/performanță foarte bun. Configurația acestuia este una foarte bine structurată astfel încât să poate face față oricărei aplicații de tip office sau multimedia.

Acest model cântărește doar 2.6 kilograme și are următoarele dimensiuni: 378 x 253 x 35.6 – 37.2 milimetri, deci se poate spune că se încadrează în standardele actuale. Asus oferă o garanție de 24 de luni însă opțional aceasta poate fi extinsă contracost cu încă 12 sau 24 de luni. Sistemul de operare cu care acesta vine este FreeDos, dar personal vă recomand achiziționarea unei licențe de Windows 7 pentru o funcționare în parametrii normali.

Asus X54C-SX140D de sus

Asus X54C-SX140D inchisAsus X54C-SX140D din lateral

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Asus X54C-SX140D pot spune că arată destul de bine. Adică nu este genul de laptop care te face să spui „Wow ce bine arată!” însă nici nu poți spune „Zici că e primul laptop inventat!”. Este un laptop cu un design simplu și foarte elegant, carcasa este neagră fără alte briz briz-uri iar pe centrul capacului este logo Asus. Aceasta folosește tehnologia IceCool care va face experiența PC să fie racoroasă și confortabilă chiar și în timpul sesiunilor lungi de computing. Tastatura este neagră, tastele sunt plate și foarte apropiate. Este o tastatură completă, asta înseamnă că are în componență și o tastatură numerică.

Ecranul de 15.6 inch vă poate oferi o experiență vizuală foarte plăcută deoarece folosește tehnologia Glare. Asta înseamnă că este un ecran lucios iar culorile afișate de acesta vor fi vii, pline de culoare și foarte realiste. Singurul dezavantaj este doar atunci când vei ieși în spații deschise și lumina exterioară se va reflectă în el. Rezoluția maximă care o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli, adică o calitate a imaginii HD.

Fiind un laptop destinat aplicațiilor multimedia Asus X54C-SX140D vine echipat standard cu un procesor destul de performant tip Intel Core i3 construit pe ultimă tehnologie dezvoltată de Intel, mai exact tehnologia 32 nanometri – SandyBridge. Modelul folosit este 2310M, model lansat undeva la începutul anului 2011. Are două nuclee care rulează la o frecvență de 2.1 GHz cu o memorie cache de 3 MB.

Împreună cu procesorul destul de performant Asus X54C-SX140D vine echipat și cu o plăcuță de memorie RAM cu o capacitate totală de 4GB. Eu zic că este mai mult decât suficient pentru orice utilizator însă cei de la Asus ne spun că e loc de mai mult. Așa că dacă vei vrea să faci un upgrade vreodată acesta va fi posibil deoarece acesta suportă până la 8GB de memorie RAM. Hard disk-ul este unul clasic tip SATA cu o capacitate de stocare de 500GB. Cu acesta nu vei avea nicio grijă indiferent de câte jocuri filme sau muzică vei copia.

Singurul minus, dacă îl pot numi așa este placa video. Asus X54C-SX140D nu are o placă video dedicată ci doar una integrată în procesor tip Intel HD Graphics 3000. Chiar dacă este integrată aceasta poate face față atunci când veți rula un film în format high definition sau chiar un joc cu cerințe mai mici. Pe partea de multimedia acesta are în componența sa DVD RW, două difuzoare stereo Altec Lansing, cititor de carduri și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Li Ion cu 4 celule și vă poate oferi o autonomie de până la 3-4 ore.

One thought on “Asus X54C-SX140D”

  1. Pingback: Laptop Asus X54HR-SX034D review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Asus X54HR-SX034D review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.