Asus X54C-SX161D

Un alt laptop asemănător cu Asus K53U-SX305D atât la preț cat și la configurație este Asus X54C-SX161D, la fel de ieftin însă cu un design diferit și cu alte câteva mici schimbări în configurație sa. Îmi place că cei de la Asus știu să creeze și laptopuri de ultimă generație cu configurații de top, dar și sisteme pentru buzunarul oricărei persoane, cum este acest model.

Însă acesta model nu este unul cu care veți putea face editări video sau să vă jucați ultimele jocuri apărute. Dacă aveți nevoie de așa ceva cred că ar trebui să vă îndreptați atenția spre ceva cu un preț dublu fată de acesta. În schimb acest model este recomandat celor care nu folosesc laptopul decât pentru aplicațiile uzuale, cum ar fi: internet, muzică și filme. E bine de știut că sistemul de operare cu care vine este Free DOS, dar recomandat ar fi să instalați Windows 7 pe 64 de biți.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum se poate observa și în imaginile de mai sus Asus X54C-SX161D este un laptop care arată chiar foarte bine, asta dacă ținem cont de prețul acestuia dar și de categoria din care acesta face parte. Carcasa este neagră, este construită dintr-un plastic care la prima vedere pare destul de rezistent, finisajele sunt de bună calitate iar suprafața acestuia este texturată – un lucru foarte bun deoarece va crește aderenta atunci când îl veți ține în mână dar va fi și mai rezistent la zgârieturi și urme. Fiind un laptop office tastatura este una completă, adică în dreapta găsim și o tastatură numerică.

Nu sunt prea multe lucruri de spus despre ecran, însă voi enumera câteva detalii tehnice pe care trebuie să le știți înainte de achiziționare. Vorbim despre un LCD LED glare – lucios cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch – aproximativ 40 centimetri cu o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Procesorul este un Intel Celeron fabricat pe arhitectura 30 nanometri. Modelul acestuia este B815, un model foarte nou, lansat undeva la începutul anului 2012. Are două nuclee care funcționează la o frecvență de 1.6 GHz.

Probabil dacă s-ar putea configura și laptopurile după bunul nostru plac, dacă ar fi după mine acest model ar suferi două mici schimbări. Nu știu de ce producătorul a ales să instaleze numai 2GB de memorie RAM iar hard disk-ul să fie unul de 500GB. Proabil că este mai ieftin așa, însă îmi este greu să cred asta. Putea deveni mult mai bun dacă alegea să vină echipat standard cu un minim de 4GB și un hard disk de 320GB. Însă chiar și așa acesta va rula fluent și fără probleme sistemul de operare, indiferent că este Windows XP sau 7 plus alte câteva programe.

Placa video este una integrată în procesor, placă din seria Intel HD Graphics. Este o placă pe care am întâlnit-o pe majoritatea laptopurilor cu configurații office. Va face fată filmelor în format high definition sau jocurilor precum Counter Strike, dar doar atât, pentru mai mult vă trebuie o placă video dedicată. Pe partea de multimedia Asus X54C-SX161D vine echipat standard cu: DVD-RW, cititorul de carduri 4 în 1, cele două difuzoare stereo Altec Lansing –  foarte bune și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli – perfectă pentru conversațiile pe Skype sau Messenger. Bateria este un pic mai slabă, este vorba despre o baterie Litiu Ion cu 4 celule ce vă poate aduce la o autonomie de până la 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.