Asus X54C-SX303D

Din aceeași serie cu Asus X54HR-SX021D, de această dată vom face un scurt review modelului X54C-SX303D. Făcând parte din aceeași gama ca și laptopul menționat mai sus, acesta vine practic cu o configurație puțin schimbată, însă aspectul rămâne același. Acest model se adresează în special celor care au nevoie de un sistem peste cele office însă nu atât de performant încât să poată rula chiar și ultimele noutăți în materie de jocuri.

Având o configurație balansată mai mult spre aplicațiile cotidiene (muzică, filme, internet) și prețul acestuia este unul pe măsură, mai pe scurt nu vă veți cheltui toate economiile pe acest sistem. Sistemul de operarecu care acesta vine este FreeDos, un sistem de operare gratuit, probabil ales pentru a putea ajunge la acest preț. Însă personal va recomand să instalați si să folosiți Windows 7 pentru a funcționa la capacitate maximă.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Nu este punctul său forte însă cu siguranță este peste multe laptopuri din gama sa pe partea de aspect. Acest model vine cu păstrează același aspect ca la majoritatea laptopurilor din gama celor de la Asus. Carcasa este neagră, are o greutate de numai 2.6 kilograme și o grosime de 3.7 centimetri. Aceasta este construită în buna tradiție a acestui producător, dintr-un plastic de bună calitate, cu un finisaj plăcut și suprafața texturată. Tastatura este de asemenea neagră, tastele sunt plate iar în partea dreaptă se găsesc și tastele numerice – foarte utile atunci când lucrezi mult timp cu cifre.

Ce am uitat să precizez mai sus este faptul că și acest model vine cu tehnologia IceCool care vă va menține carcasa rece chiar și după foarte mult timp de lucru. Procesorul este unul de ultimă generație, un Intel Core i3 construit pe cea mai nouă tehnologie, și anume 32 nanometri. Modelul acestuia este 2350M, un model lansat undeva la începutul anului trecut, întâlnit pe foarte mult configurații multimedia. Are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.3 GHz și o memorie cache de 3 MB. Ecranul este glare (lucios) are o diagonală ce măsoară 15.6 inch și poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Fiind un laptop multimedia vor fi dați când veți avea nevoie de mai multă memorie RAM pentru a putea rula fără probleme unele aplicații, de aceea producătorul taiwanez a ales că acest model să vină standard cu 4GB de memorie. Cred că este de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor indiferent de ce veți rula. Spațiul pentru stocarea fișierelor este asigurat de un hard disk clasic, SATA, cu o capacitate de 750GB, de ajuns pentru orice gamer sau cinefil. Placa video este integrată în procesor, face parte din seria Intel HD Graphics 3000. Nu veți avea performanțe ridicate însă pentru ceva jocuri cu cerințe mai mici și filme high definition este perfectă.

Pe partea de multimedia Asus X54C-SX303D vine echipat standard ca orice alt laptop. Adică, găsim: DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, două difuzoare integrate și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli ideală pentru conversații video pe Skype sau Yahoo Messenger. La capitolul porturi cei de la Asus s-au zgârcit pentru că găsim 1 singur port USB 2.0 însă găsim și 1 USB 3.0, care deocamdată nu este prea util. Bateria este Litiu Ion cu 4 celule deci autonomia acestuia va fi mai mică fată de o baterie cu 6 celule, oricum aceasta va fi în jur de 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.