Asus X54HR-SX021D

Din gama de laptopuri multimedia de la Asus astăzi vom face un scurt review modelului X54HR-SX021D. Un model destul de nou care recent a intrat și în oferta celor de la eMAG la un preț foarte bun. L-aș recomanda cu căldură celor care au nevoie de un sistem pentru aplicații multimedia, și aici mă refer la: web browsing, filme, muzică, editare video la nivel amator dar și pentru aplicații office.

Pentru a mai reduce din preț producătorul a optat că acest model să vină cu sistemul de operare FreeDos, un sistem de operare gratuit însă cam rudimentar. Până acum n-am întâlnit pe nimeni să lucreze cu acest SO însă recomandarea mea ar fi să vă instalați Windows 7 pentru a funcționa la parametri optimi. Ca să încep din start cu minusurile, probabil singurul dezavantaj al acestui sistem este faptul că are o bateri cu 4 celule, ceea ce înseamnă o autonomie mai mică, însă nu e o problemă dacă îl veți folosi pe post de desktop.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Aspectul este unul clasic, în stilul celor de la Asus, nu este ceva cu care să întoarceți priviri însă este peste multe laptopuri din categoria sa de preț. Cum deja ne-a obișnuit producătorul taiwanez, materialele din care este construită carcasa sunt de bună calitate, cu un finisaj plăcut iar ce este de apreciat este că suprafața acesteia este texturată, astfel veți avea o aderentă mărită când îl veți ține într-o mână dar și urmele sau zgârieturile nu vor fi atât de vizibile precum un plastic lucios. În plus aceasta dispune de tehnologia IceCool care vă va păstra laptopul rece chiar și după mult timp de lucru. După cum se poate observa și din imagini tastatura este completă, adică în partea dreaptă veți găsi și tastele numerice.

Dacă tot am lăudat configurația acestui sistem este timpul să trecem în revistă și componentele din care acesta este alcătuit. Începem cu procesorul, un Intel Core i3 construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul acestuia, 2350M, este un model pe care l-am mai întâlnit la multe laptopuri din această gama, a fost lansat undeva la începutul anului 2011, are două nuclee și o viteză de procesare a datelor de 2.3 GHz. Ecranul este lucios, are o diagonală ce măsoară 15.6 inch (aproximativ 40 de centimetri) și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

În ajutorul procesorului vin cei 4 GB de memorie RAM formați dintr-o singură plăcuță de memorie, cu care acesta vine echipat standard, acesta fiind și maximul suportat. Deci nu trebuie să vă gândiți la un posibil upgrade pe viitor deoarece acesta nu va putea fi posibil. Oricum 4GB de memorie, după părerea mea, sunt suficienți pentru majoritatea utilizatorilor, indiferent de ce veți rula. Spațiul pentru stocarea fișierelor este asigurat de un hard disk cu o interfață SATA și o capacitate de 500GB.

Da, cum am scris și la începutul acestui review, Asus X54HR-SX021D poate fi și un bun laptop pentru jocuri. Grafica este asigurată de placa video AMD Radeon HD 7470M cu 1GB de memorie. Însă zic să nu sărim calul deoarece ultimele apariții nu vor putea fi jucate, și asta nu numai din cauza plăcii video. Ca să vă puteți forma o părere jocuri precum Starcraft 2 sau Mafia 2 vor putea fi jucate la o rezoluție și detalii medii iar Dirt 3 poate fi jucat la rezoluție și detalii minime. Pe partea de multimedia acesta vine cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare integrate dar și cameră web cu rezoluție de 0.3 megapixeli. La capitolul conectivitate voi enumera ce este mai important: 1 port USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port USB 2.0 și suport wireless.

One thought on “Asus X54HR-SX021D”

  1. Pingback: Laptop Asus X54C-SX303D review
  2. Trackback: Laptop Asus X54C-SX303D review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.