Asus X54HR-SX065D

Cine a zis că nu găsești un laptop ieftin dar în același timp să fie și bun? Oricine zice acest lucru de astăzi îl poți contrazice și îi poți spune că se înșeală! Pentru că de astăzi există laptopul Asus X54HR-SX065D, bine nu chiar de astăzi însă eu abia acum l-am descoperit, un laptop bun pentru aplicațiile multimedia dar și pentru jocuri. Cu siguranță în această perioadă nu veți mai găsi un raport preț performanță mai bun ca la acest laptop.

În ziua de astăzi chiar nu mai trebuie să plătești foarte mulți bani pentru a avea un laptop bun în casă. Doar dacă vrei să ai ceva ultra subțire sau ultra performant. În rest dacă vrei ceva doar pentru aplicațiile uzuale (gen: internet, muzică, filme și jocuri) și nu ai pretenții la un design diferit față de ce este pe piață Asus X54HR-SX065D este potrivit pentru tine. Sistemul de operare cu care acesta vine este FreeDOS, însă cum de fiecare dată o fac, personal recomand achiziționarea unei licențe de Windows 7.

Asus X54HR-SX065D de susAsus X54HR-SX065D deschis din spateAsus X54HR-SX065D inchis

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

La capitolul design Asus X54HR-SX065D pot spune că se asemănă cu orice laptop produs de Asus. Personal aproape toate laptopurile produse de Asus mi se par că au un aspect asemănător. Carcasa este simplă, neagră, singurul element care își face apariția pe aceasta fiind logo Asus scris cu argintiu exact pe centrul capacului. În plus această simplitate conferă un aer de seriozitate utilizatorului. Tastatura este și ea neagră, este completă, adică în dreapta se găsește și tastatura numerică.

Dacă aveți de gând să vizionați filme sau să vă jucați trebuie să știți de la bun început că ecranul are o diagonală ce măsoară 15.6 inch, aș putea spune o diagonală etalon a laptopurilor din ziua de astăzi. Ecranul, după părerea mea cred că este suficient de mare indiferent de ce vrei să faci. Este un display tip glare, asta înseamnă că imaginile afișate pe acesta vor fi foarte clare, vii și foarte realiste. Rezoluția maximă pe care acesta o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli.

Singurul compromis care l-au făcut cei de la Asus cu acest model este procesorul, care după părerea mea ar fi putut fi minim un Intel Core i3. Însă producătorul taiwanez a decis ca acest model să aibe un procesor tip Intel Pentium Dual Core, care ce este drept este construit pe cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel, și anume SandyBridge. Modelul folosit este B950, model lansat undeva la începutul anului 2011. Cu alte cuvinte se poate spune totuși că vorbim despre un model destul de nou. Are două nuclee care rulează la o frecvență de 2.1 GHz cu o memorie cache de 2 MB.

Dacă la procesor s-au „zgârcit” puțin, și asta pentru a putea obține prețul cât mai mic, la capitolul memorie cei de la Asus au vrut ca utilizatorul să nu simtă lipsa. Așa că Asus X54HR-SX065D vine echipat cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB. Singurul dezavantaj este că pe viitor nu se mai poate face niciun upgrade, acesta fiind maximul suportat de placa de bază. Însă eu zic că este de ajuns pentru moment chiar și pentru următorii 3-4 ani. Hard disk-ul este un clasic SATA cu o capacitate de stocare de 500GB – de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor multimedia.

În ziua de astăzi pentru a putea juca decent ceva jocuri cu siguranță ai nevoie de o placă grafică dedicată. Și Asus X54HR-SX065D vine pregătit de atac cu o placă video dedicată tip AMD Radeon HD 7470 cu o memorie de 1024MB, adică 1GB. Este o placă video din categoria entry level, deci nici proastă dar nici cea mai cea. Însă că să vă faceți o idee jocuri precum Starcraft 2 sau Mafia 2 vor putea fi jucate la o rezoluție medie. Iar de filme în format high definition nici nu se mai pune problema.

Pe partea de multimedia Asus X54HR-SX065D are în componența sa DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și două difuzoare integrate tip Altec Lansing. Bateria este Litiu Ion cu 4 celule care vă poate oferi o autonomie de până la 3-4 ore. Nu este nici foarte greu, cu totul cântărește numai 2.6 kilograme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.