Asus X54HR-SX196D

Cu siguranță tabletele și laptopurile reprezintă viitorul. Și spun acest lucru pentru că foarte puțină lume mai caută în ziua de astăzi un calculator, cu toate că acesta iți oferă mai multă libertate atunci când dorești să îl îmbunătățești. În schimb lumea din zilele noastre caută portabilitatea pe care un calculator clasic nu ți-o poate oferi. Probabil de aceea apar și laptopuri pe bandă rulantă, cu diferite configurații și opțiuni.

În acest articol vom vorbi despre un nou model de la Asus, și anume modelul X54HR-SX196D. Acest model face parte din seria X, serie care vă oferă o experiență captivantă multimedia de înaltă definiție prin intermediul display-ului cu LED-uri și difuzoarelor Altec Lansing plus alte componente de ultimă oră care vor face ca aplicațiile multimedia să ruleze fără probleme și fără a mai fi nevoie de vreun upgrade.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

La capitolul aspect Asus X54HR-SX196D nu putem spune că este un laptop care ne dă pe spate cu ceva nou, nici nu avea cum având în vedere prețul acestuia. Este complet negru, simplu, dar ce este de apreciat este faptul că este construit din materiale de bună calitate și este bine finisat. Carcasa are suprafața texturată, astfel că urmele și zgârieturile nu vor fi atât de vizibile precum la un laptop lucios. În plus aceasta folosește tehnologia IceCool care face ca experiența PC să fie răcoroasă și confortabilă chiar și în timpul sesiunilor mai lungi. Tastatura este neagră, tastele sunt plate iar în partea dreaptă a acesteia veți găsi și tastele numerice – foarte utile atunci când veți lucra mult timp cu cifre.

Trecem peste detaliile vizuale și continuăm acest review cu detaliile tehnice, poate cele mai importante. Fiind un laptop din gama multimedia era de așteptat ca procesorul să fie unul puternic. Astfel că întâlnim un procesor Intel Core i3, din a doua generație de procesoare Intel, și anume SandyBridge. Modelul acestuia este 2350M, un model pe care l-am mai întâlnit și la alte configurații multimedia, lansat undeva la începutul anului trecut acesta are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.3 GHz. Ecranul este LCD LED lucios cu o diagonală standard, 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Indiferent de ce aplicație veți rula nu veți întâmpina probleme legate de memoria RAM. Și asta deoarece Asus X54HR-SX196D vine cu 4GB de memorie disponibili, astfel că veți putea instala Windows 7 fără probleme. Iar dacă tot am adus vorba despre sistem de operare, acesta vine ca și sistem de operare cu Free DOS, însă personal vă recomand să instalați Windows 7 pentru a rula în condiții optime. Spațiul pentru stocarea datelor este asigurat de un hard disk clasic, tip SATA, cu o capacitate de stocare de 500GB – suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Cu Asus X54HR-SX196D vă puteți chiar și juca, jocuri precum Starcraft 2 sau Mafia 2, și asta pentru că acesta vine cu o placă video dedicată, model AMD Radeon HD 7470M cu 1GB de memorie. Pe partea de multimedia acesta ar trebui practic să exceleze, și nu putem spune că nu face acest lucru. Pe lângă cele obișnuite (DVD-RW, cititor de carduri și cameră web) acesta vine și cu două difuzoare integrate Altec Lansing care vor reda un sunet clar și tare. Singurul minus al acestui laptop este acela că are bateria Litiu Ion cu doar 4 celule, ceea ce înseamnă o autonomie mai mică. Însă dacă îl veți folosi mai mult în spații închise îi veți putea scoate bateria.

3 thoughts on “Asus X54HR-SX196D”

  1. emy says:

    vreau sa stiu daca merge gta 4 pe el???

    1. Vanzatoru` says:

      Da, ruleaza fara probleme GTA 4

  2. Pingback: Sfat achizitie laptop
  3. Trackback: Sfat achizitie laptop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.