Asus X54HY-SX027D

Astăzi vă voi prezenta și un laptop special pentru gameri. Deși laptopurile pentru gameri de obicei sunt mai scumpe, fiind nevoie de componente de ultimă generație acest laptop are un preț relativ mic în comparație cu configurația sa. Vom vorbi despre laptopul Asus X54HY-SX027D, un laptop negru și cu un design clasic specific celor de la ASUS.

Nu este un laptop cu o configurație de ultimă generație, însă la prețul cu care se vinde nici nu mă gândeam să găsesc un procesor sau o placă video de ultimă generație. Însă cum am scris și mai sus acesta este destinat persoanelor ce caută un laptop cu un raport preț/performanță excelent, un laptop pentru jocuri, filme zi muzică.

Asus X54HY-SX027D de susAsus X54HY-SX027D din lateralAsus X54HY-SX027D inchis

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii si alte imagini …

Procesorul acestui laptop este Intel Pentium Dual Core B940, folosește tehnologia 32 nm și rulează la o frecvență de 2000 Mhz cu o memorie cache de 2048 KB (2MB). După părerea mea este un procesor bun însă se putea pune minim un i3 pentru o performanță sporită, însă și acesta va face față fiind un procesor dual core. Display-ul este unul ce măsoară o diagonală de 15.6 inch și este Glare (lucios). Însă acest ecran vă poate reda o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli wide.

La capitolul memorie RAM acesta are o plăcuță de 4GB DDR3, suficientă pentru orice tip de aplicație sau joc și nu mai poate fi extinsă acesta având un singur slot. Hard disk-ul este unul cu o capacitate de 500 GB, este un hard disk clasic de tip SATA cu 5400 rotații pe minut. Însă dacă vreți să obțineți o viteză de copiere sau încărcare a sistemului de operare mai bună recomand un hard disk de tip SSD.

Fiind un laptop pentru jocuri, Asus X54HY-SX027D este dotat cu o placă video dedicată. Vorbim despre modelul HD 6470M cu o memorie de 1024 Mb (1GB). După părerea mea această placă video este foarte bună atunci când vorbim de jocuri ce au cerințe medii însă dacă vreți să vă jucați ultimele jocuri apărute ar fi recomandat un upgrade. Însă jocuri precum Mafia 2 sau Far Cry 2 vă puteți juca fără probleme.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=FBjqf1W-hb4[/tube]

Fiind un laptop multimedia acesta dispune de un sistem audio cu 2 difuzoare incorporate de tip Altec Lansing, o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și DVD-RW. Bateria este una de tip Li Ion cu 4 Celule, iar legat de autonomia acestuia producătorul nu specifică nimic, însă cred că puteți avea o autonomie de până la 4 ore.

One thought on “Asus X54HY-SX027D”

  1. Pingback: Sistem Desktop Serioux Performance V7 Review
  2. Trackback: Sistem Desktop Serioux Performance V7 Review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.