Asus X54L-SX006D

Acum că sărbătorile ne bat la ușă trebuie să pregătim cadouri pentru cei apropiați. Iar dacă ești în lipsă de idei pentru un cadou atunci eu îți recomand să alegi un laptop. Acesta poate fi cadoul perfect atât pentru prietenă/soție/amantă dar și pentru un amic(ă) sau frate/soră. Nu trebuie să te gândești că vei cheltui prea mulți bani pe un laptop pentru că nu este așa.

Acum că prețurile la electronice au scăzut foarte mult cu un buget de maxim 1400 lei poți cumpăra un laptop bun. Deci astăzi vom vorbi despre laptopul Asus X54L-SX006D. Acesta este unul dintre laptopurile entry level de la Asus, destinat celor ce nu au nevoie de performanță ridicată, ci doar de un sistem pentru a se relaxa atunci când vin de la muncă, sau pentru a termina un proiect pentru la școală.

Asus X54L-SX006D din fataAsus X54L-SX006D din lateraltastatura Asus X54L-SX006D

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Carcasa este una solidă, confecționată dintr-un plastic de bună calitate, este complet neagră cu mici striații – pentru o aderență sporită, fără alte combinații de culori. Chiar și așa este o carcasă simplă care lasă impresia unui laptop premium. Tastatura este una ergonomică, este în culoarea laptopului, tastele sunt de dimensiunii medii, colțurile sunt foarte puțin rotunjite și cu foarte puțin spațiu între ele. În dreapta tastaturii standard se găsește și tastatura numerică, foarte utilă atunci când lucrați cu cifre. Deasupra tastaturii se găsește butonul pentru închis/deschis și două difuzoare stereo de tip Altec Lansing foarte bine ascunse.

Trecem la componentele importante ce fac acest sistem să funcționeze și ajungem la procesor. Acesta este unul cu două nuclee adică un procesor de tip Intel Pentium Dual Core ce a fost construit pe tehnologia 32 nanometri. Modelul acestui procesor este B940, un model ce are o viteză de procesare de 2000 Mhz și o memorie cache de 2048 KB (2MB). Pentru un sistem home office acest procesor este minunat, însă dacă te gândești că o să poți converti fișiere video atunci va trebui să te reorientezi, și nu pentru că nu poate ci doar că va dura foarte mult.

Display-ul nu este unul care aș putea spune că mi l-aș dori pe acest laptop, pentru că nu este. De ce? Păi e foarte simplu, acest laptop are un display de tip glare, adică lucios, ceea ce înseamnă că atunci când vei sta afară la aer liber și razele solare îți vor bătea în el nu prea vei mai putea vedea imaginile. Diagonala acestuia este una standard, adică 15.6 inch, și poate reda o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli.

La capitolul memorie acest vine echipat standard cu o plăcuta de 2GB, de aceea recomand instalarea sistemului de operare Windows 7 pentru a funcționa fluent și fără probleme atât sistemul de operare dar și programele instalate. Iar dacă mai doriți pe viitor un upgrade mai puteți adăuga o plăcuță de 2GB deoarece acesta suportă până la 4GB. Hard disk-ul este unul care cu siguranță va fi suficient de mare deoarece are o capacitate de stocare de 320 GB SATA.

Placa video este una integrată în procesor, dar vine cu suport HD. Este vorba despre Intel HD Graphics 3000 o placă video cu care vă puteți juca suficiente jocuri care nu necesită resurse puternice. De filmele în format HD nu trebuie să vă faceți probleme deoarece le va putea reda pe majoritatea la o rezoluție de 720p, pentru că oricum display-ul nu este unul cu suport Full HD.

Pe partea de multimedia nu vine cu ceva în plus față de laptopurile din zilele noastre, doar cu ce suntem obișnuiți deja, adică DVD-RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și două difuzoare integrate. Dimensiunile sunt unele ce se încadrează în noile standarde, adică 378 x 253 x 35.6 – 3.72 mm iar greutatea, iarăși este una obișnuită pentru această categorie de laptopuri, respectiv 2.6 kilograme. Legat de autonomie, acesta are o baterie cu 4 celule deci putem să ne așteptăm la o autonomie de aproximativ 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.