Asus X55A-SX118D

Laptopurile pot fi împărțite în mai multe categorii, depinzând în principal de nivelul de performanțe de care acestea dispun. E de la sine înțeles că în funcție de această clasificare este determinată o altă, și anume cea în funcție de prețul de achiziție. Orice laptop performant are un preț de pornire net superior fată de un model obișnuit, destinat în special celor ce nu au nevoie de specificații tehnice foarte avansate.

Pentru aceștia din urma, producătorii ne propun mai multe soluții, unul dintre ele fiind modelul de Laptop Asus X55A-SX118D. Chiar dacă nu se remarcă la niciun capitol, laptopul celor de la Asus își face treaba bine atunci când e vorba de aplicații normale, ce nu necesită performanțe foarte ridicate și în plus are un atu important și anume prețul. Fiind disponibil pentru o sumă sub media actuală a pieței modelelor de nivel redus, laptopul atrage cu siguranță un număr mare de cumpărători de partea să, reușind să îi mulțumească prin caracteristicile de bază oferite.

Asus X55A-SX118D din lateralAsus X55A-SX118D inchistastatura Asus X55A-SX118D

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Deși nu se remarcă cu nimic special la capitolul design, acest model păstrează un aspect simplu întâlnit la majoritatea laptopurilor office de la Asus. Arată destul de bine mai ales pentru un laptop cu o configurație office, caracasa este neagră, construită dintr-un plastic de bună calitate cu un finisaj mat, astfel că nu va păstra amprentele sau urmele de mizerie. Dimensiunile acestuia se încadrează în standardele normale, astfel că acesta se poate „mândri” cu o greutate de numai 2.45 kilograme și o grosime de numai 3.2 centimetri. Îmi place că tastatura este completă, adică are în componenta sa și blocul numeric, care se va dovedi cu adevărat util atunci când veți desfășura activități de tip office.

Sistemul de operare cu care vine este Free DOS, însă personal vă recomand să instalați Windows 7 sau 8 deoarece configurația este destul de bună încât să vă poată oferi performanțe maxime. Procesorul din dotare este unul tip Intel Celeron Dual Core construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul acestuia este B830, un model lansat la începutul lui 2012, funcționează la o frecvență de 1.8 GHz cu o memorie cache de 2 MB. Pot spune doar că este un procesor acceptabil pentru o astfel de configurație însă nu trebuie să vă așteptați la performanțe ridicate. Incorporat în acest procesor se află și placa video, din seria Intel HD Graphics, o placă video fără prea mari pretenții însă suficient de bună pentru a rula filme în format HD sau ceva jocuri mai vechi.

Ecranul este un LCD LED cu o diagonală ce măsoară  inch, ceva standard însă destul de bun încât să vă faceți treaba. Este lucios și poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Pe partea de memorie RAM Asus X55A-SX118D vine dotat cu numai 2 GB de memorie. Aș putea spune că este oarecum la limită, însă pentru aplicațiile uzuale cred că este suficientă. De asemenea hard disk-ul se încadrează perfect în această configurație având o capacitate de stocare de  320 GB, nu foarte mult însă pentru un utilizator obișnuit cred că este suficient.

Nu lipsește unitate de citire și scriere de tip DVD-RW, cele dou difuzoare integrate tip Altec Lansing, cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli dar și cititorul de carduri 2 în 1. Deși face parte din categoria office acesta vine echipat și cu un port USB 3.0 folosit în special pentru un transfer de date cu o viteză net superioară clasicului USB 2.0. Dispune și de ieșire HDMI, astfel că veți putea conecta laptopul la TV cu ajutorul unui cablu HDMI. Nu ne putem plânge nici de autonomia acestui laptop, cu bateria Litiu Ion 6 celule vă veți putea ține încărcătorul departe de laptop până la maxim 4-5 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.