Asus X55VD-SX037D

UPDATE: In perioada 18-21 iunie 2013 la eMAG acest laptop are o reducere de 400 lei!

Laptopurile asemeni altor dispozitive electronice diferă în funcție de performanțe, de firma producătoare și implicit în funcție de preț. Prețul nu este de neglijat, mai ales când bugetul alocat unei astfel de investiții nu este unul foarte ridicat. Totuși, este de evitat achiziția celor mai ieftine dispozitive aflate pe piață deoarece de cele mai multe ori un preț neașteptat de scăzut înseamnă și o calitate îndoielnică. În ce privește producătorii deja renumiți pentru produsele foarte bune oferită, Asus se numără cu siguranță printre ei.

Un model aparținând producătorului amintit, capabil să satisfacă mare majoritate a utilizatorilor, îl reprezintă laptopul Asus X55VD-SX037D. Acesta se remarcă prin performanțe foarte bune din toate punctele de vedere și are de asemenea un preț bun. De notat designul care deși este clasic reușește să atragă privirile cat și existența unei plăci video dedicate. Toate acestea fac din modelul prezentat o achiziție extrem de bună.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate, cu o textură metalică care dă impresia de laptop premium și mai ales care nu păstrează amprentele. Per total pot spune că arată foarte bine, carcasa deși este simplă și nu impresionează prin ceva anume este destul de modernă și elegantă. Tastatura este neagră, este o tastatură completă, în componenta sa aflându-se și tastele numerice din partea dreaptă, folosite în special de cei care s-au obișnuit cu tastatura de la calculator dar și de cei care desfășoară activități office. Dimensiunile acestuia sunt în limitele normale a unui laptop de 15.6 inch, cântărește 2.45 kilograme și nu este mai gros de 3.2 centimetri.

Deși face parte din categoria multimedia a celor de la Asus pot spune că acest model poate fi considerat chiar un entry level pe segmentul de gaming. Spun acest lucru deoarece configurația acestuia este destul de echilibrată, începând cu procesorul destul de performant și de nou. Vorbim despre un Intel Core i3 care funcționează pe platforma de 32 nanometri, cunoscută și sub numele de SandyBridge. Modelul din dotare este unul lansat la începutul acestui an, este vorba despre 2328M, care funcționează la o frecvență de 2.2 GHz cu o memorie cache de 3 MB. Ecranul este unul standard, un LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și care poate afișa imagini cu o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli, excelent mai ales pentru vizionarea filmelor în format HD.

A trecut demult perioada când 2GB de memorie erau de ajuns pentru a rula sistemul de operare și alte câteva programe. În 2012 ai nevoie de cel puțin 4 GB de memorie pentru a funcționa programele și sistemul de operare cum trebuie. Producătorul a ales ca acest model să vină dotat cu 4 GB de memorie, despre care aș putea spune că sunt de ajuns, momentan, însă pe parcurs s-ar putea să se ajungă să fie nevoie de mai multă memorie pentru a rula anumite programe sau jocuri iar acest model nu suport un upgrade. Poate fi considerat un minus însă nu cred că se va ajunge prea curând la asemenea cerințe, deci dacă nu aveți de gând să păstrați acest laptop 10 ani atunci nu ar fi o problemă acest lucru. Hard disk-ul însă este destul de încăpător, chiar și pentru cei mai mofturoși, acesta vine cu o capacitate de stocare a fișierelor de 500 GB, suficient pentru fiecare dintre noi.

Am zis mai devreme că Asus X55VD-SX037D poate fi considerat un laptop pentru jocuri, și așa și este, însă nu trebuie să aveți așteptări prea mari deoarece nu veți putea juca chiar ultimele jocuri apărute pe piață. Având o placă video dedicată NVIDIA GeForce 610M cu 1GB de memorie vă va permite să rulați mai multe jocuri fată de o placă video integrată, însă cum am mai spus nici chiar ultimele noutăți. Ca să vă puteți face o idee despre această placă video trebuie să știți că jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 vor putea fi jucate însă numai la rezoluție și detalii minime; iar jocuri precum Fifa 2012 sau Sims 3 vor putea fi jucate la rezoluție și detalii maxime. Mai jos aveți și un video cu această placă în acțiune. 🙂

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=lsR113ipOsI[/tube]

Pe partea de multimedia acest model vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri 2 în 1, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și un sistem audio destul de performant format din două difuzoare Altec Lansing. Porturi sunt din belșug, ca la orice alt laptop nu le voi mai enumera pe toate voi mai preciza doar faptul că vine dotat și cu 1 port USB 3.0 de mare viteză. Bateria este litiu ion cu 6 celule, iar după datele producătorul vă poate oferi o autonomie undeva la 4 ore, ceea ce este mai mult decât ok având în vedere configurația acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.