Dell Inspiron N5050

Ai nevoie de un laptop pentru aplicațiile multimedia gen muzică, filme, internet, editare video și foto și din când în când pentru un joc? Atunci recomandarea de astăzi vine pentru laptopul Dell Inspiron N5050. Acesta este un laptop bun la un preț bun, pe care îl veți găsi disponibil în mai multe configurații. În funcție de ce aveți nevoie veți putea alege configurația potrivită.

Producătorul american vă oferă o garanție de 24 de luni, însă opțional contracost puteți extinde această perioadă cu încă 12 sau 24 de luni. Nu cred că veți ajunge cu el la garanție deoarece se știe că Dell este un producător renumit pentru produsele de o calitate bună și de durată. Sistemul de operare pe care îl veți găsi pe aceste configurații este Obsidian Black, însă recomand achiziționarea unei licențe de Windows 7 pentru a funcționa la parametri optimi.

Dell Inspiron N5050 din fataDell Inspiron N5050 tastaturaDell Inspiron N5050 din lateral

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și design Dell Inspiron N5050 este un laptop simplu dar elegant. Nu are un design care să te facă să exclami „wow” însă nu are niciun design ieftin, ce e drept nu pentru design cumperi un laptop ca acesta. Un minus dacă îl putem numi așa, este faptul că nu are și tastatură numerică. Ecranul este unul standard întâlnit pe majoritatea laptopurilor, adică un LCD LED cu o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Iarăși un lucru care nu îmi place este faptul că ecranul este unul tip glossy – lucios, dar trebuie să ne obișnuim și cu chestia asta deoarece majoritatea producătorilor scot astfel de ecrane în ziua de astăzi.

E timpul să trecem și la detaliile mai tehnice, și anume la configurațiile disponibile pe acest model. În mare parte sunt cam aceleași, singurele diferențe sunt la procesor, memorie RAM și hard disk. Sunt două tipuri de procesoare. Primul este un Intel Core i3 construit pe tehnologia 32 nanometri, model 2330M cu două nuclee care rulează la o frecvență de 2.2 GHz și o memorie cache de 3MB. Iar al doilea, și cel mai performant este unul tip Intel Core i5 bazat pe aceeași tehnologie 32 nanometri, model 2430M, tot cu două nuclee care rulează la o frecvență standard de 2.4 GHz și poate ajunge la maxim 3 GHz în modul turbo, cu o memorie cache de 3 MB.

La capitolul memorie RAM cea mai ieftină configurație vine echipată cu o singură plăcută de memorie ram cu o capacitate de 2GB. Restul configurațiilor vin cu 4 și respectiv 6GB de memorie RAM. Nu recomand achiziționarea configurație cu 2GB de memorie decât dacă îl veți folosi doar pentru internet, muzică și filme. Dacă vreți mai mult de atât vă sfătuiesc să faceți un upgrade sau să alegeți unul cu o memorie mai mare. Hard disk-ul întâlnit este unul clasic cu o capacitate de 500GB sau 320GB. Dacă știți că descărcați mult de pe internet vă recomand cel de 500 GB dacă nu, nu are rost să plătiți în plus pentru ceva pe care oricum nu îl veți folosi la capacitatea maximă.

Dacă vreți acest laptop exclusiv pentru jocuri va trebui să vă dau o veste proastă, și anume că placa video cu care acesta vine echipat este una integrată. Este o placă video din seria Intel HD Graphics 3000, destul de bună care poate face fată unor jocuri cu cerințe de sistem mai mici, filmelor HD dar nu jocurilor de ultimă generație care necesită o placă video dedicată. Pe partea de multimedia Dell Inspiron N5050 vine echipat cu două difuzoare stereo tip Dell Audio cu o putere de 4 wați, cititor de carduri, DVD-RW și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate ține departe de priză până la maxim 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.