Fujitsu AH530

Dacă cauți calitatea nemțească în materie de laptopuri atunci cred că ai găsit ce ai nevoie. În review-ul de ieri v-am prezentat un laptop office ieftin de la Fujitsu iar astăzi voi vorbi despre laptopul Fujitsu AH530, un laptop cu un preț mai ridicat dar și cu o configurație mai performantă față de Fujitsu AH531. Diferențe de design între aceste două laptopuri nu sunt, singura diferență fiind de procesor și de memorie RAM.

Ca și majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi, și Fujitsu AH530 are o garanție standard de 1 an, însă dacă îl cumpărați de la eMAG aveți posibilitatea de a extinde contracost garanția cu 1 an, maxim 2. Sistemul de operare cu care vine instalat acest model de laptop este Free DOS, un sistem de operare gratuit dar foarte rudimentar. Personal recomand achiziționarea unei licențe de Windows 7, pentru o funcționare fără bătăi de cap.

Fujitsu AH530 din lateralFujitsu AH530 inchisFujitsu AH530 tastatura

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Despre design nu voi mai scrie nimic, deoarece am prezentat Fujitsu AH531 și acolo găsiți mai multe informații despre acest lucru. Continuăm cu piesa de rezistență a acestui laptop, și anume procesorul. Fiind un laptop multimedia acesta avea nevoie și de un procesor puternic. Cei de la Fujitsu au integrat pe acest model un procesor de tip Intel Core i3 construit pe cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel, 32 nanometri. Modelul este 370M, un model foarte des întâlnit pe laptopurile din zilele noastre, un model cu două nuclee ce rulează la o frecvență de 2.4 GHz și are o memorie cache de 3 MB.

Display-ul este unul standard cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch. Ca și marea majoritate a laptopurilor din ziua de astăzi, ecranul este unul lucios – Glare. Nu voi mai deschide acest subiect pentru că am mai discutat despre acest lucru și în alte articole. Fiind un ecran ce folosește tehnologia LED vă veți bucura de imagini excelente în culori vii și realiste. Rezoluția maximă pe care o poate afișa este de 1366 x 768, deci are și suport HD.

La capitolul memorie RAM Fujitsu AH530 vine echipat cu o plăcuță cu o capacitate de 4GB. Cred că este suficient pentru oricine, însă din câte am văzut pe pagina oficială a celor de la Fujitsu, acesta ar suporta până la maxim 8GB. Deci un viitor upgrade va putea fi posibil. Oricât de multe jocuri, filme și muzică veți copia și instala pe acest laptop tot vă va fi greu să îl încărcați. Și asta datorită hard disk-ului care are o capacitate de stocare de 500GB.

Nu are o placă video dedicată însă placa video cu care acesta vine este una care vă va permite să rulați filme în format HD și chiar să jucați ceva jocuri la o rezoluție mai mică. Este vorba despre o placă video integrată în procesor, model Intel HD Graphics. Bateria este una de tip Litiu Ion cu 6 celule care vă poate obține o autonomie de lucru de până la 4 ore. Nu știu câtă lume mai folosește dar are și DVD-RW. Pe partea de multimedia Fujitsu AH530 vine dotat cu două difuzoare stereo, cititor de carduri și cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.