Fujitsu AH531

Chiar dacă nu foarte multă lume a auzit de ele, laptopurile Fujitsu sunt laptopuri cu un raport performanță preț foarte bun. Însă față de HP sau alte companii producătoare de laptopuri, aceștia nu au avut o piață de desfacere prea mare în România, și de aceea multă lume când aude de un laptop Fujitsu are impresia că este vorba de ceva mai slab calitativ față de un alt laptop care are parte de mai multă reclamă.

Însă țin să menționez că acasă lucrez pe un calculator Fujitsu de mai bine de 5 ani, chiar de pe vremea când se numeau Fujitsu Siemens. Și până în prezent nu am avut chiar nicio problemă cu el. Doar l-am curățat de praf și cam atât. De aceea am vrut să fac o introducere, pentru persoanele care nu știu prea multe despre această companie. Astăzi voi face un scurt review la un laptop care de curând a apărut și în România, laptopul Fujitsu AH531.

Fujitsu AH531 din fataFujitsu AH531 din spateFujitsu AH531 inchis

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Ca și design acesta arată foarte bine, de altfel ca orice laptop din categoria sa. Adică destul de ușor, cântărește cam  2.5 kilograme și are următoarele dimensiuni 378 x 252 x 36.5 milimetri. Carcasa este neagră, însă nu-mi place că este confecționată dintr-un material lucios, astfel toate urmele vor rămâne pe ea. Tastatura este și ea neagră, tastele sunt plate iar la atingere foarte silențioase. În dreapta se găsește și o tastatură numerică, este foarte utilă pentru cine lucrează cu cifre.

Gata cu introducerea, a venit momentul să ridicăm capotă să vedem ce ascunde acest model. Fiind un laptop office ieftin nu ne putem aștepta la performanțe ridicate. Fujitsu AH531 are un procesor puțin mai slab, tip Intel Celeron, construit pe tehnologia 32 nanometri. Însă modelul acestuia este destul de nou, fiind lansat la începutul anului 2011. Este vorba despre modelul B800, model care funcționează la o frecvență de 1.5 GHz cu o memorie cache de 2MB.

Iarăși ceva care nu-mi place la acest model de la Fujitsu este display-ul. Acesta are un display de tip glossy – lucios, asta înseamnă că atunci când îl veți folosi în spații deschise nu veți mai înțelege mare lucru deoarece toată lumina se va reflectă în el. Însă trebuie să ne obișnuim pentru că majoritatea producătorilor în ziua de astăzi folosesc acest tip de display. Diagonala este una standard, adică 15.6 inch iar rezoluția maximă pe care o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli.

Fujitsu AH531 vine echipat standard cu o singură plăcuță de memorie cu o capacitate de 2GB. Pentru Windows 7 și ceva programe este suficientă însă pe parcurs recomand un upgrade deoarece acesta suportă până 8 GB doar cu condiția să fie de tip DD3 și să aibă o frecvență de 1333 Mhz. Și hard disk-ul este unul destul de mic, dar pentru un laptop office eu zic că este de ajuns. Acesta are o capacitate de 320 GB.

Nu este un laptop pentru jocuri, însă chiar și așa poate face față la ceva jocuri cu cerințe mai mici plus filme în format high definition. Placa video este integrată pe procesor, model Intel HD Graphics. Pe partea de multimedia Fujitsu AH531 vine cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este una de tip Litiu Ion cu 6 celule care vă asigură o autonomie de până la 5 ore.

2 thoughts on “Fujitsu AH531”

  1. Pingback: Laptop Fujitsu AH530 review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Fujitsu AH530 review și prețuri
  3. Pingback: Laptop Acer Aspire 5749Z-B952G50Mikk review și prețuri
  4. Trackback: Laptop Acer Aspire 5749Z-B952G50Mikk review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.