Grundig 40VLE6142C

Continuăm astăzi seria de televizoare Grundig pe care am început-o zilele trecute. Dacă în articolele anterioare am vorbit numai despre televizoare cu o diagonală de 81 de centimetri astăzi vom vorbi despre ceva mai mare. Probabil că acest model este și un best buy din categoria sa, având nu numai o diagonală ce măsoară puțin peste 1 metru dar și funcțiile de bază pe care orice televizor în 2012 ar trebui să le aibă, indiferent de preț.

Despre Grundig ca și firmă nu voi mai vorbi deoarece am discutat și în articolele anterioare despre acest lucru și sper că deja v-ați format o părere. Nu pot spune decât că și acest model beneficiază de 24 de luni de garanție, ca și orice alt produs electronic sau electrocasnic, cu mici excepții. După cum bine știți deja aceasta garanție poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni, evident contracost.

 

 

 

 

 

Vezi ce pret are dar si mai multe imagini aici …

După cum se poate observa și din imaginile prezentate mai sus acest model este unul mult mai rafinat, cu un design mai modern, fată de modelele precedente despre care am vorbit. În primul rând acesta folosește tehnologia LED, automat având o grosime mai mică fată de cele cu LCD. Drept urmare vorbim despre o grosime de numai 4 centimetri și o greutate de 20 kilograme, ceea ce nu este deloc mult având în vedere că diagonala acestuia este ceva peste 1 metru. Cu un suport special pentru acest model acesta poate fi montat pe perete, astfel veți putea economisi spațiul din camera dumneavoastră.

Deși este un TV destul de mare consumul energetic nu este unul pe măsura dimensiunilor sale. Acest aspect nu poate decât să bucure. Astfel că acest model are un consum standard de 88 wați, fără a folosi vreun mod de economisire a energiei. Sonorizarea acestuia este asigurată de două difuzoare cu o putere totală de 2×10 wați, pot spune că acest tip de difuzoare reprezintă un standard pentru televizoare, fiind întâlnite pe majoritatea televizoarelor indiferent de marca. În plus acesta dispune de funcția SRS TruSurround, care o dată activată vă va permite să aveți un sunet mai clar și mai puternic.

Însă înainte de toate acestea cred că ecranul unui TV este cea mai importantă componentă a sa. Aici vorbim despre un display tip LED cu o diagonală ce măsoară nici mai mult nici mai puțin de 102 centimetri, adică 40 de inch. Fiind destul de mare acesta are o calitate a imaginii Full HD, adică poate afișa o rezoluție maximă de 1920 x 1080 pixeli. Dispune și de câteva funcții printre care și 50 Hz, Picture Perfection Rate 100, Filtru pieptene 3D, Digital Colour, Digital Luminance și Digital Noise Reduction, toate pentru o imagine clară ca de cristal.

Grundig 40VLE6142C dispune și de câteva funcții, despre care am spus la începutul acestui review că nu ar trebui să lipsească niciunui televizor în anul 2012. Prima dintre aceste dotări fiind tunerul digital de tip DVB-T, DVB-C, cu ajutorul căruia veți putea recepționa posturile TV în format digital sau chiar HD fără a mai fi nevoie de alt decodor extern. Are și player multimedia incorporat, cu care veți putea reda orice fișier multimedia direct de pe stick-ul USB sau hard disk extern. Și ultima funcție pe care am întâlnit-o doar la Grundig până acum este USB Recording, o funcție care vă permite să înregistrați orice emisiune sau film de la TV direct pe stick-ul USB sau hard disk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.