HP Compaq Presario CQ57-375SQ

Un laptop ieftin, de la care nu poți avea prea multe pretenții (având în vedere prețul) este laptopul HP Compaq Presario CQ57-375SQ. Nu pot spune că este un laptop prost pentru că nu este. Însă acest model este destinat și recomandat persoanelor ce caută să își achiziționeze un notebook cu bani puțini. Adică persoanelor ce îl vor folosi doar pentru aplicațiile uzuale.

Cei de la HP au încercă cu acest model să găsească echilibrul dintre tehnologie și aspect, și cred eu că au reușit destul de bine asta. Mai ales că îl puteți cumpăra la un preț pe care, cred că și-l poate permite oricine (click aici pentru a verifica prețul). Fiind un laptop din gama ofiice acesta vine echipat complet, în așa fel încât să poată rula fluent toate aplicațiile de acest tip.

HP Compaq Presario CQ57-375SQ de aproapeHP Compaq Presario CQ57-375SQ deschisHP Compaq Presario CQ57-375SQ inchis

 

 

 


Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Ca și design acesta se aseamănă foarte mult cu laptopurile din seria 630. Design-ul este simplu, este complet negru și cu logo Compaq argintiu pe capac. Nu vei atrage privirile nimănui cu acest laptop, fiind un laptop office cei de la HP nu au investit foarte mult în design. Însă chiar și așa acesta este un laptop ce se încadrează în dimensiunile uzuale a laptopurilor din ziua de astăzi. Tastatura pot spune că este cea de pe HP 620, având aceleași taste plate, puțin rotunjite, apropiate și foarte bine aranjate. Chiar dacă ar fi avut loc cei de la HP au ales să nu pună tastatură numerică pe acest model,  probabil să mai reducă costurile.

Procesorul face parte dintr-o generație mai veche, însă chiar și așa este un proceosr AMD Dual-Core, deci cu două nuclee, construit cu tehnologia 40 nanometri. Vorbim despre modelul E-300, care rulează la o frecvență destul de mică, și anume 1300 Mhz cu o memorie cache de numai 1024 KB (1MB). Nu este un procesor prea performant însă pentru ce este destinat eu zic că își va face treaba cu brio și nici nu era nevoie de ceva mai puternic.

Display-ul este unul caracteristic celor de la HP, adică un BrightView ce măsoară o diagonală de 15.6 inch și care este lucios. Cu ajutorul acestei tehnologii acesta vă poate afișa imagini surprinzător de realiste și clare la o calitate HD. Și dacă tot vorbim de calitatea imaginii acest ecran poate reda o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli, ceea ce îl face să fie un ecran HD Ready.

Mi-ar fi plăcut să văd pe acest laptop ceva mai multă memorie RAM însă chiar și cu 2GB acesta poate rula fără probleme Windows 7 și aplicațiile de tip office. Însă pentru ceva îmbunătățiri pe viitor mai puteți adăuga 2 GB, acesta suportă un maxim de doar 4GB. Hard disk-ul cred că este chiar prea spațios pentru această configurație, acesta are o capacitate de stocare de 320 GB.

Despre placa video nu putem spune prea multe pentru că este o placă video integrată produsă de AMD, mai exact modelul HD 6310M. Însă chiar și integrată, la nevoie aceasta poate folosi din resursele laptopului până la 949 MB, ceea ce este foarte bine pentru o placă video integrată. După cum spune și numele plăcii aceasta este o placă video cu suport HD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.