HP Compaq Presario CQ57-382SQ

Dacă ești în căutarea unui laptop pe care îl vei folosi pentru aplicații de tip office sau multimedia, însă nu vrei nici să cheltui prea mulți bani pe el atunci îți recomand laptopul HP Compaq Presario CQ57-382SQ. Acest laptop este unul cu un preț mic dar cu o configurație suficient de bună pentru a rula fără probleme toate aplicațiile uzuale plus câteva jocuri.

Design-ul acestuia este unul clasic, fără prea multe lucruri de care poți spune wow. Însă este simplu și în același timp elegant, dând impresia unui laptop din clasa bussines. Este negru complet și este confecționat dintr-un material mat în zona tastaturii pe care nu se vor observa urmele lăsate de mâini. Însă mai multe lucruri despre acest laptop poți afla citind acest review până la capăt.

HP CQ57-382SQ dintr-o parteHP Compaq Presario CQ57-382SQHP CQ57-382SQ din dreapta

 

 

 

 


Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Având în vedere că este un laptop destinat persoanelor ce îl vor mai mult pentru aplicațiile de uz casnic gen, cei de la HP au pus pe acest laptop un procesor dual core. Este vorba despre modelul Intel Pentium Dual Core B950 care folosește tehnologia 32 nm și care rulează la o frecvență de 2100 Mhz, având o memorie cache de 2048 KB (2MB).

Mai pe scurt este un procesor cu două nuclee foarte bun pentru aplicații însă nu va fi cea mai bună alegere dacă îl veți achiziționa pentru convertit fișiere video sau pentru jocuri. Display-ul este unul clasic cu o diagonală de 15.6 inch și cu o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Folosește tehnologia LCD LED iar ca și caracteristică specială găsim BrightView.

HP CQ57-382SQ dispune și de un minim de memorie RAM pentru a rula Windows 7 decent, adică 2GB DDR3. Însă recomandat ar fi să faceți un upgrade și să mai adăugați o plăcuță de 2GB. Nici la capitolul stocare acesta nu excelează, însă pentru un laptop de tip office/multimedia este mai mult decât suficient. Acesta are un hard disk cu o capacitate de stocare de 320 GB.

Placa video este una integrată pe placa de bază, fiind una din seria Intel HD Graphics. Aceasta are suport HD și poate folosi din memoria laptopului un maxim de 762 MB, de aceea scriam mai sus că indicat ar fi un upgrade la memoria RAM. Însă este o placă video foarte bună pentru jocuri mai slabe gen Counter Strike sau NFS, dar și pentru filme în format HD. Multimedia este dotat cu două difuzoare stereo (Altec Lansing), DVD-RW , cititor de carduri plus cameră WEB cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria cu 6 celule de tip Li Ion vă poate oferi o autonomie de lucru de până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.