HP Compaq Presario CQ57-407SQ

Continuăm seria de review-uri tot cu un laptop ieftin, și anume HP Compaq Presario CQ57-407SQ. Acest model este destinat în special celor care nu vor să-și cheltuiască toate economiile pe un astfel de gadget și mai vor să le rămână și bani pentru o vacanță la mare. În schimb de ce ai avea nevoie de un laptop foarte performant dacă singurele lucruri la care îl vei folosi vor fi: vizionat filme, muzică, internet și poate ceva jocuri cu cerințe de sistem mai mici.

Pentru a putea menține prețul atât de mic cei de la HP au ales ca acesta să aibă preinstalat sistemul de operare Free DOS, un sistem gratuit însă pe care nu v-aș recomanda să îl folosiți. Referitor la sistemul de operare părerea mea ar fi să instalați Windows 7 pentru performanțe maxime. După cum bine știți producătorul american oferă o perioadă a garanției de numai 12 luni, însă aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni, bineînțeles contracost.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Se pare că unii producători, printre care și HP, au înțeles că plasticul lucios folosit pentru carcase nu este un avantaj pentru utilizator și au decis să renunțe la acestea în favoarea celui mat. Drept urmare acesta vine cu o carcasă construită dintr-un plastic de bună calitate cu un finisaj mat – acest lucru este de apreciat deoarece urmele sau zgârieturile nu vor mai fi la fel de vizibile precum la un laptop lucios. Aspectul acesteia este în stilul clasic a celor de la HP, aspect pe care l-am întâlnit la toată gama HP Compaq Presario. Colturile sunt puțin rotunjite, are o greutate de 2.55 kilograme și o grosime de numai 3.5 centimetri. Tastatura este neagră, tastele sunt plate și apropiate, silențioase, însă chiar dacă avea loc producătorul a ales ca acesta să vină fără tastele numerice – probabil pentru a mai reduce din costuri.

Lăsăm deoparte aspectul acestuia, pentru că să fim serioși, cine cumpără acest laptop nu îl cumpără pentru design ci mai degrabă pentru prețul destul de mic în raport cu configurația acestuia. Procesorul cu care acesta vine dotat este un Intel Pentium Dual Core construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul acestuia este B960, un model lansat undeva la începutul anului 2011. Acest model l-am întâlnit la diverse laptopuri din categoria office, are o frecvență de 2.2 GHz cu o memorie cache de 2 MB – aș putea spune că este suficient pentru ce este proiectat acest sistem.

Ecranul cu care acesta vine este unul standard, un LCD LED, cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch (adică 39 centimetri) și care are o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli – nimic special, acest tip de display este întâlnit la majoritatea laptopurilor din zilele noastre. Pe partea de memorie RAM acesta vine echipat cu o singură plăcuță de 2GB, care va fi suficientă pentru sistemul de operare și ceva programe, însă dacă doriți și un joc vă recomand să faceți un upgrade cu încă 2 GB, având în vedere că producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia cu până la maxim 4 GB. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic cu o interfață SATA 3 și o capacitate de stocare de 500GB – cred că este mai mult decât suficient.

După cum am precizat în acest review HP Compaq Presario CQ57-407SQ poate fi un laptop pentru jocuri numai dacă acestea sunt cu cerințe de sistem mai mici. Placa video cu care acesta este echipat este una integrată, din seria Intel HD Graphics, deci ceva slab în comparație cu o placă video dedicată. Oricum filmele Full HD vor rula fără probleme. La capitolul multimedia acesta vine dotat standard cu: DVD RW, două difuzoare integrate premium – Altec Lansing, cititor de carduri și o cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, deci vă puteți aștepta la autonomie de până la 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.