HP Compaq Presario CQ57-409SQ

Din gama Presario a celor de la HP astăzi vom face un scurt review pentru HP Compaq Presario CQ57-409SQ, un model lansat recent și care de curând a intrat și în oferta celor de la eMAG la un preț, zic eu foarte bun. Ce m-a atras pe mine în afară de preț este faptul că acest model este unul care vine cu o configurație destul de performantă, singurul minus fiind acela că nu are o placă video dedicată, însă pentru o utilizare multimedia aș putea spune că acest model este unul ideal.

În plus la laptopurile de la HP este clar că primești exact cat plătești, și nu plătești în plus pentru design sau alte chestii care pe parcurs se vor dovedi inutile. Iar dacă te numeri printre persoanele care folosesc un astfel de aparat doar pentru aplicațiile uzuale atunci nu e nevoie să cumperi un laptop cu o configurație de ultimă oră pentru a-și face treaba cu brio. Sistemul de operare cu care acesta vine este Free Dos, însă personal v-aș recomanda să instalați Windows 7 pentru a funcționa la parametri optimi.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Cum era și normal dacă vei cumpăra acest laptop nu îl vei cumpăra pentru aspectul acestuia ci doar pentru prețul foarte bun dar și pentru performanțele sale. La capitolul design nu pot spune că acest model este unul care ne dă pe spate cu ceva anume. Este construit în stilul clasic, destul de simplu, un aspect pe care îl întâlnim la toată gama Presario. Carcasa este construită dintr-un plastic cu un finisaj lucios și cu logo HP pe capac. În jurul tastaturii pentru a nu fi vizibile urmele sau zgârieturile cei de la HP au folosit un plastic mat. Tastatura vine fără tastele numerice, însă tastele sunt plate, silențioase la atingere și răspund foarte bine la comenzi.

Pentru că este un entry level din categoria multimedia acesta vine cu o configurație suficient de puternică astfel încât să nu așteptați 10 minute pentru a deschide o aplicație. Și asta deoarece HP Compaq Presario CQ57-409SQ este pus în mișcare de un procesor Intel Core i3 construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul acestuia este 380M, un model lansat undeva la începutul anului 2010, despre care s-ar putea spune că este cam învechit, însă nu este deloc așa. Pentru ce a fost proiectat acest model procesorul este piesa de rezistență. Funcționează la o frecvență standard de 2.53 GHz cu o memorie cache de 3 MB.

Ecranul este un LCD LED cu o diagonală deja standard, de 15,6 inch, și cu o rezoluție maximă suportată de 1366 x 768 pixeli. Memoria ram cu care acesta vine echipat standard are o capacitate de 2GB, este tip DDR3 și rulează la o frecvență de 1066 MHz. Pentru început este suficientă însă pe parcurs cred că va fi necesar un upgrade cu încă minim 2GB. Pentru stocarea fișierelor producătorul vă pune la dispoziție un hard disk clasic tip SATA3 cu o capacitate de 500 GB, suficient pentru orice utilizator.

După cum am precizat și la începutul acestui review HP Compaq Presario CQ57-409SQ este un laptop multimedia, însă chiar și așa vă puteți juca și ceva jocuri cu cerințe de sistem mai mici. Are o placă video integrată din seria Intel HD Graphics, cu care veți putea viziona filmele în format Full HD fără probleme. Pe partea de multimedia acesta vine dotat cu: DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo tip Altec Lansing și o cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli – ideală pentru video conversațiile pe Skype sau Messenger. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, ceea ce înseamnă că veți avea o autonomie de până la maxim 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.