HP Compaq Presario CQ57-465EQ

Un alt laptop foarte bun pentru aplicatiile multimedia este si acest HP Compaq Presario CQ57-465EQ, practi este un laptop office low end. Este un model foarte nou care recent a aparut si in oferta celor de la eMAG la un pret rezonabil. L-as recomanda doar celor ce il vor folosi doar pentru activitati de uz casnic, cum ar fi: internet, muzica si filme, adica pentru utilizatorul obisnuit.

Așa cum îl descriu și cei de la HP, acest laptop vrea să fie echilibrul perfect între tehnologie și aspect – dacă este așa sau nu vom afla până la sfârșitul acestui review. Și acesta are o garanție de numai 12 luni, dar dacă doriți aceasta poate fi extinsă contracost cu încă 12 sau 24 de luni. Poate fi o alegere bună aceasta extragarantie mai ales dacă aveți de gând să îl păstrați mai mult de 2 ani. Sistemul de operare pe care îl veți primi este Free DOS, însă cum am mai spus și în alte articole, vă recomand, dacă nu aveți, să achiziționați o licență de Windows 7.
HP Compaq Presario CQ57-465EQ tastaturaHP Compaq Presario CQ57-465EQ inchisHP Compaq Presario CQ57-465EQ din lateral

 

 


Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Despre aspectul acestuia nu cred că se pot spune prea multe, imaginile de mai sus cred că spun totul. Este un laptop simplu, construit dintr-o carcasă neagră lucioasă. Era mult mai bine dacă optau pentru o carcasă mată texturată. Și asta din două motive, amprentele și toate urmele nu mai rămâneau iar fiind o carcasă texturată aspectul era mai deosebit. Oricum și așa arată destul de bine, ca un laptop din această categorie de prețuri. Tastatura este neagră, tastele sunt plate, însă pe acest model nu veți găsi și taste numerice, cu toate că ar fi avut loc pentru ele producătorul a ales să nu opteze pentru ele.

Ecranul este unul ce măsoară o diagonală de 15.6 inch și poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Folosește tehnologia LCD LED și BrightView – pentru imagini clare și contrast mărit. Procesorul este un Intel Core i3 construit pe tehnologia 32 nanometri. Modelul acestuia este 380M, model lansat undeva la începutul anului 2010 destul de des întâlnit și pe alte configurații de laptop-uri multimedia. Are două nuclee care rulează la o frecvență de 2.53 GHz cu o memorie cache de 3 MB.

HP CQ57-465EQ vine preinstalat cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB. Se poate face și upgrade deoarece are două sloturi disponibile, deși nu cred că va fi nevoie, însă producătorul nu precizează maximul de memorie suportat (cred că este undeva pe la 8GB). Hard disk-ul este unul destul de mare, este unul cu interfață SATA și are o capacitate de 500GB. Chiar dacă veți descărca filme în format high definition, muzică sau jocuri acesta va fi suficient de încăpător.

HP Compaq Presario CQ57-465EQ nu este un laptop dedicat jocurilor, deci vine cu o placă video integrată. Este vorba despre o placă din seria Intel HD Graphics. Nu este cea mai slabă placă video, deci pentru jocuri cu cerințe de sistem mai mici, gen Counter Strike sau NFS aceasta va rula fluent și fără probleme. Pe partea de multimedia întâlnim: DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare integrate tip Altec Lansing și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Li Ion cu 6 celule, deci autonomia de lucru va fi undeva pe la 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.