HP Compaq Presario CQ58-100SQ

Piața laptopurilor este într-o continuă dezvoltare, producătorii încercând să găsească echilibrul perfect între calitate și preț pentru a-și putea expune produsele unui număr cat mai mare de cumpărători. Desigur fiecare companie încearcă să vină cu soluții adecvate atât utilizatorilor experimentați, ce sunt interesați în primul rând de specificații ridicate, cat și începătorilor care nu sunt atât de preocupați de configurație.

Un astfel de model dedicat în special utilizatorilor aflați la început de drum cat și celor ce își doresc mobilitate însă nu își permit un laptop mai performant și implicit mai scump ni-l propune HP. Laptopul HP Compaq Presario CQ58-100SQ reprezintă alegerea ideală pentru cei ce doresc să ruleze câteva aplicații obișnuite, să vizioneze filme la o calitate bună sau să navigheze pe internet. Un atu important care îl recomandă pentru cei ce nu se decurca cu instalarea sistemelor de operare îl reprezintă faptul că modelul este dotat din start cu Windows 7.

HP Compaq Presario CQ58-100SQ din stangaHP Compaq Presario CQ58-100SQ din fataHP Compaq Presario CQ58-100SQ din dreapta

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Deși configurația unui astfel de produs primează nici aspectul nu este de neglijat. Făcând parte din gama office a celor de la HP acesta dispune de același design clasic pe care îl întâlnim la majoritatea laptopurilor din această gama. Este un laptop simplu, elegant construit dintr-un plastic de bună calitate însă cu un mic defect, dacă îl putem numi așa. După cum se poate observa și din imaginile de mai sus carcasa din jurul touchpad-ului este lucioasă, asta înseamnă că urmele și amprentele vor fi mai mereu vizibile. Deși este un laptop office acesta vine fără tastatură numerică cu care eram obișnuiți. În schimb ca și dimensiuni putem spune că se încadrează în standardele actuale cu o greutate de numai 2.45 kilograme și o grosime de 3 centimetri.

Trecem peste aspect la lucruri mai importante, si anume la configuratia acestuia. Dupa cum am precizat si la inceputul acestui review este un laptop perfect pentru aplicatiile uzuale. Procesorul cu care acesta vine echipat este un Intel Celeron Dual Core care functioneaza pe tehnologia 32 nanometri, numita si SandyBridge. Modelul acestuia este unul destul de nou, lansat la inceputul acestui an, model pe care nu l-am mai intalnit pana acum si la alte laptopuri. Este vorba despre B820, model care functioneaza la o frecventa de 1700 MHz si o memorie cache de 2048 MB.

Ecranul este unul standard, cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch cu o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli și care folosește tehnologia BrightView pentru imagini clare ca de cristal. Aș putea spune că este un display cu o dimensiune perfectă pentru redarea filmelor în format HD. Are în dotare 2 GB de memorie RAM, și spun doar pentru că mi-ar fi plăcut să văd un minimum de 4 GB, deși este un laptop office pentru rularea unor aplicații mai solicitante veți avea nevoie de mai multă memorie. Însă cu o investiție de 100 lei vă puteți instala încă 2 GB de memorie pentru a sta liniștiți. Hard disk-ul este unul clasic, cu interfață SATA și cu o capacitate de stocare a fișierelor de 320 GB, adică mai mult decât suficient pentru un ușer obișnuit.

Chiar dacă HP Compaq Presario CQ58-100SQ nu este un laptop pentru jocuri unele jocuri cu cerințe de sistem mai mici vor putea fi rulate decent și fără întreruperi. Acest lucru fiind posibil deoarece aceasta vine echipat cu o placă video incorporată din seria Intel HD Graphics. Pe partea de multimedia întâlnim clasicul DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo de bună calitate dar și o cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli, perfectă pentru video conversațiile pe Skype sau Yahoo Messenger. Deși este un laptop care va fi folosit mai mult la birou acesta are o autonomie de circa 4 ore, care mi se pare foarte ok.

One thought on “HP Compaq Presario CQ58-100SQ”

  1. Pingback: Laptop HP Compaq Presario CQ58-250SQ review cu preț și păreri
  2. Trackback: Laptop HP Compaq Presario CQ58-250SQ review cu preț și păreri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.