HP Compaq Presario CQ58-140SQ

Dacă în articolele precedente am vorbit despre configurații de ultimă oră, astăzi vom trece în revistă un nou laptop office marca HP. Este vorba despre Compaq Presario CQ58-140SQ, un model lansat de curând de producătorul american care are ca și target persoanele ce au nevoie de un sistem pentru utilizarea personală, navigare pe internet, muzică, filme dar și aplicații office.

Având o placă video mai puțin performantă acest model nu poate fi considerat un laptop multimedia, deci la capitolul video nu putem spune că excelează, însă acest lucru nu vă va împiedica să puteți viziona fără probleme un film în format Full HD sau chiar un joc cu cerințe de sistem mai mici. După cum bine știți deja perioada de garanție oferită de producătorul american este de 12 luni, dar contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni.

HP Compaq Presario CQ58-140SQ stangaHP Compaq Presario CQ58-140SQ din fataHP Compaq Presario CQ58-140SQ din dreapta

 

 

 

 

 

Vezi ce pret are dar si mai multe imagini aici …

Sistemul de operare pe care îl veți primi dacă veți achiziționa acest laptop este Free Dos, după cum îi spune și numele un sistem de operare gratuit, care v-aș recomanda să îl schimbați cu sistemul de operare Windows 7, sau orice alt sistem de operare. După cum se poate observa și din imaginile de mai sus carcasa este construită dintr-un plastic, de bună calitate, însă cu un finisaj lucios. Ca și dimensiuni se încadrează în standardele actuale, are o greutate de 2.45 kilograme și o grosime de numai 3 centimetri – ca și orice alt laptop din gama sa.

Trecem de capitolul aspect și de alte detalii mai puțin importante, și ajungem să vorbim despre componentele ce alcătuiesc configurația acestui notebook. Începem cu procesorul, supranumit și creierul unui PC, care la acest model este un AMD Dual-Core construit pe arhitectura 40 nanometri. Modelul acestuia este E-300, un model lansat la jumătatea anului 2011, are două nuclee care funcționează la o frecvență de 1300 MHz și despre care pot spune că este suficient de performant pentru ce a fost proiectat acest laptop.

Ecranul este unul pe care îl întâlnim la majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi. Folosește tehnologia LCD LED, are o diagonală ce măsoară 15,6 inch, și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Destul de bun având în vedere că vorbim despre un laptop low budget. Capacitatea memoriei RAM este de 2GB, suficientă pentru aplicațiile office însă nu de ajuns dacă veți dori ceva mai mult. Însă fiind destul de ieftină cu încă 200 RON veți putea face un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8 GB. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic, cu o interfață SATA și o capacitate de 320 GB.

După cum am precizat și la începutul acestui review HP Compaq Presario CQ58-140SQ nu este un laptop destinat jocurilor sau aplicațiilor multimedia. Și asta deoarece acesta vine cu o placă video integrată, model AMD Radeon HD 6310. E bine totuși că vine cu suport HD deci filmele high definition nu vor fi o problemă. Pe partea de multimedia acesta vine echipat standard, adică DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo și o cameră web cu o rezoluție maximă de 0.36 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, deci vă puteți aștepta la o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.