HP Compaq Presario CQ58-200SQ

Chiar dacă producătorii se concentrează în principal pe descoperirea de noi tehnologii care să ofere performanțe din ce în ce mai ridicate având costuri de producție din ce în ce mai scăzute, aceștia nu neglijează nici segmentul low-end. Acest lucru se întâmple în cazul oricărui dispozitiv electronic însă se remarcă cel mai bine pe piață laptopurilor. Astfel, dacă marea majoritate a utilizatorilor cumpără produse situate la un nivel mediu al specificațiilor tehnice oferite, producătorii acordă în aceeași măsură atenție și celor care în principal din cauza bugetului scăzut nu își permit un dispozitiv mai performant.

Un exemplu concret îl reprezintă HP. Obișnuindu-ne mereu cu tehnologii revoluționare, gata să ofere experiențe din ce în ce mai bune în orice gen de utilizare, producătorul propune în aceeași măsură și modele care să conțină exact caracteristicile esențiale, de bază, de care orice utilizator are nevoie. Este și cazul laptopului HP Compaq Presario CQ58-200SQ despre care nu se poate spune că se remarcă prin ceva anume, în afară prețului. Totuși modelul oferă exact specificațiile necesare unei utilizări obișnuite și își face treaba cu brio dacă este folosit strict pentru ce a fost produs.

HP Compaq Presario CQ58-200SQ din lateralHP Compaq Presario CQ58-200SQ din fataHP Compaq Presario CQ58-200SQ din dreapta

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum puteți observa din imaginile de mai sus acest model păstrează același aspect clasic cu care ne-a obișnuit până acum producătorul la laptopurile din categoria office. Ca și design nu putem spune că este un laptop care arată rău însă un minus îl reprezintă acel plastic lucios din care este construită carcasa. Chiar dacă oferă un aer modern aceasta va fi expusă zgârieturilor și urmelor de utilizare zilnică. Deși face parte din categoria office și ne-am fi așteptat la o tastatură completă acest model vine echipat doar cu o tastatură simplă, fără tastele numerice. Dimensiunile acestuia sunt undeva la normal, cu o grosime de 3 centimetri și o greutate de numai 2.45 kilograme.

Sistemul de operare pe care îl veți găsi atunci când veți porni pentru prima dată acest sistem este FreeDOS, un sistem pe care nu v-aș recomanda să îl păstrați. Ecranul este unul normal, atât din punct de vedere al calității cat și al diagonalei. Acesta păstrează aceeași dimensiune standard pe care o întâlnim la majoritatea laptopurilor din zilele noastre, și anume 15.6 inch. Este suficient de mare pentru a putea viziona un film sau pentru a desfășura mai multe aplicații de tip multitasking. Folosește tehnologia BrightView, pentru culori vii și o imagine clară, iar rezoluția maximă suportată este de 1366 x 768, adică este un display de tip HD Ready.

Deși face parte din categoria low buget acesta vine echipat cu un procesor Intel Celeron Dual Core construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul cu care vine echipat este B830, acesta rulează la o frecvență standard de 1800 MHz cu o memorie cache de 2048 KB. Nu este un procesor foarte performant însă pentru aplicațiile obișnuite pe care le desfășoară orice utilizator acesta este suficient. În ajutorul acestuia vin și cei 4 GB de memorie RAM disponibili din cele două plăcuțe de memorie instalate. Producătorul vă oferă și posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB, însă pentru a putea face acest upgrade este nevoie să renunțați la una dintre plăcuțele cu care vine acesta.

Pentru stocarea fișierelor de orice fel aveți la dispoziție un hard disk clasic cu o capacitate de 320 GB. Iarăși cred că este suficient pentru o utilizare obișnuită. Oricum acesta poate fi extins oricând cu ajutorul unui HDD extern. Placa video cu care acest laptop vine este una integrată, face parte din seria Intel HD Graphics, o placă destul de bună pentru vizionarea de filme în format HD dar și pentru jocuri cu cerințe de sistem mai mici. Pe partea de multimedia HP Compaq Presario CQ58-200SQ vine echipat standard, ca orice alt laptop din categoria să. Astfel că veți avea la dispoziție cititor de carduri, două difuzoare stereo, unitate optică de tip DVD-RW dar și o cameră web performantă HP TrueVision HD.

One thought on “HP Compaq Presario CQ58-200SQ”

  1. master says:

    Acum sa ieftinit si mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.