HP Compaq Presario CQ58-201SQ

Compania HP a fost de la început un nume de seama al industriei laptopurilor. Oferind modele de cea mai bună calitate, pentru orice necesitate cat și pentru orice buget, HP s-a concentrat întotdeauna să ofere un raport corect calitate – preț pentru toate produsele comercializate. Și deși dispune de modele suficient de performanțe pentru orice gen de utilizatori, producătorul atrage atenția prin modelele accesibile unui număr cat mai mare de ușeri, care dispun însă de performanțe mai reduse.

Este cazul modelului de laptop HP Compaq Presario CQ58-201SQ ce se remarcă prin posibilitatea mare de stocare a informațiilor însă ce are un minus important din cauza procesorului destul de depășit la ora actuală. Totuși laptopul se comportă destul de bine pentru aplicații obsinuite, de zi cu zi și cu siguranță se vor găsi suficienți doritori pentru un astfel de model, mai ales că nici prețul nu este unu foarte ridicat pentru cele oferite.

HP Compaq Presario CQ58-201SQ dintr-o parteHP Compaq Presario CQ58-201SQ din fataHP Compaq Presario CQ58-201SQ din lateral

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect acest model nu se remarcă cu ceva anume sau ceva nou, păstrează același design clasic cu care ne-a obișnuit producătorul până acum. Însă chiar așa putem spune că arată destul de bine fată de multe alte laptopuri din gama sa de preț. Materialele din care este construită carcasa acestuia sunt de bună calitate, iar finisajul deși este unul lucios nu este de proastă calitate, astfel că zgârieturile sau amprentele nu vor fi vizibile. Dimensiunile acestuia sunt în limitele normale, cântărește numai 2.45 kilograme și are o grosime de 3 centimetri, deci este un laptop care poate fi carat după dumneavoastră prin concedii sau vacanțe fără probleme. Singurul minus, dacă aș putea să îi spun așa este faptul că tastatura vine fără tastele numerice, probabil pentru a reduce costurile. Însă acest lucru se poate rezolva foarte simplu prin cumpărarea unui bloc numeric extern care costă în jur de 20 – 30 lei.

După cum am precizat și la începutul acestui review procesorul nu este unul foarte performant însă pentru aplicațiile uzuale își face treaba foarte bine. Tipul acestui procesor este Intel Celeron Dual Core construit pe arhitectura de 32 nanometri, însă modelul B830, deși este lansat undeva la începutul acestui an acesta funcționează la o frecvență de numai 1.8 GHz cu 2 MB  de memorie cache. Este salvat de memoria RAM cu care acesta vine echipat, cei 4 GB de memorie vor fi suficienți pentru orice aplicație veți instala. Deși nu cred că veți avea nevoie producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB.

Chiar dacă nu sunt prea mult de spus despre ecranul acestui laptop, trebuie să precizăm că are o diagonală standard de 15.6 inch și poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Deși face parte din categoria office acesta are în dotare un hard disk destul de încăpător, cu o capacitate de stocare a datelor de 500 GB. Nu este un laptop pentru jocuri deci nu vă așteptați să găsiți o placă video de ultimă oră. HP Compaq Presario CQ58-201SQ vine dotat cu o placă video integrată din seria Intel HD Graphics, totuși destul de performantă încât să puteți rula filme în format HD sau ceva jocuri mai vechi.

Pe partea de multimedia acesta vine echipat ca orice alt laptop din această categorie. Întâlnim o unitate de citire și scriere de tip DVD-RW, două difuzoare integrate destul de puternice, cititor de carduri dar și o cameră web tip HP TrueVision HD cu rezoluție HD, ideală pentru conversațiile pe Skype sau Messenger. Are 3 ieșiri USB 2.0 dar și o ieșire HDMI, deci îl puteți conecta la televizorul dumneavoastră și folosi pe post de player multimedia. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și vă poate ține departe de priză până la maxim 4-5 ore, deci o autonomie destul de ridicată pentru un laptop office.

One thought on “HP Compaq Presario CQ58-201SQ”

  1. nicu says:

    Are o autonomie destul de buna,imi place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.