HP Compaq Presario CQ58-250SQ

Laptopurile sunt într-o continuă expansiune datorată tehnologiei ce evoluează din zi în zi. Acest lucru se reflectă nu doar prin multitudinea de configurații și modele existente pe piață cat și prin prețurile care de-a lungul timpului au suferit modificări semnificative. Astfel, dacă acum câțiva ani un laptop era o investiție extrem de costisitoare pe care nu mulți și-o permiteau, iată că astăzi producătorii ne oferă modele adaptate oricărui buzunar. Desigur și în prezent există diferențe foarte mari la prețuri între produsele foarte performanțe și cele mai limitate din punct de vedere al specificațiilor.

Un exemplu concret de laptop ideal pentru cei nu foarte pretențioși la performante ce nu doresc totuși să plătească foarte mult pentru a avea propriul lor dispozitiv portabil îl reprezintă laptopul HP Compaq Presario CQ58-250SQ. Deși nu se poate ridică la un nivel foarte mare din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, modelul se comportă bine pentru orice utilizator ce dorește să ruleze aplicații obișnuite, prețul sau extrem de scăzut fiind un atu important în achiziționarea sa.

HP Compaq Presario CQ58-250SQ din fataHP Compaq Presario CQ58-250SQ din stangaHP Compaq Presario CQ58-250SQ din lateral

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Acest model face parte din aceeași categorie de preț și nu numai cu HP Compaq Presario CQ58-100SQ sau HP Compaq Presario CQ58-105SQ, ultimele laptopuri de la HP prezentate recent și pe blogul nostru. Personal tind să cred că acest model este unul care se potrivește unui student pasionat de filme, muzică și poze dar și unei persoane mai în vârstă care vrea doar să navigheze pe internet și să vorbească cu neamurile de peste hotare. Ca și design acest model se încadrează în aspectul clasic și destul de simplu pe care l-am întâlnit la majoritatea laptopurilor HP din această categorie de preț. Per total arată bine, materialele din care este construită carcasa nu putem spune că sunt de cea mai bună calitate însă sunt la un nivel acceptabil. Singurul lucru care nu-mi place este faptul că textura materialului este lucioasă astfel că urmele și zgârieturile vor fi mereu prezente.

Un lucru care mă surprinde la această gama de laptopuri, deși se încadrează perfect în categoria office acest model vine fără tastele numerice din partea dreaptă a tastaturii. În rest ca și dimensiuni putem spune că se încadrează în standardele actuale, cu o greutate de numai 2.45 kilograme și o grosime de 3 centimetri. Ecranul este unul clasic, un LED cu o diagonală de 15.6 inch care poate afișa o rezoluție maximă de maxim 1366 x 768 pixeli, nimic spectaculos, nici nu ar avea cum având în vedere prețul acestuia. Procesorul este unul destul de performant, un AMD Dual Core construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul acestuia este E1-1200, un model care funcționează la o frecvență de 1400 MHz cu o memorie cache de 1024 KB. Mai pe înțelesul tuturor procesorul este unul destul de ok, mai ales pentru aplicațiile pentru care acest laptop a fost proiectat.

Dacă procesorul este unul destul de bun pentru configurația acestui laptop, pe partea de memorie CQ58-250SQ stă să scârțâie. Pentru a reduce costurile producătorul a ales ca acest model să vină echipat cu doar 2GB de memorie RAM. Pentru sistemul de operare și alte câteva programe cei 2GB sunt suficienți însă dacă doriți să rulați aplicații mai performante, cu cerințe mai mari atunci vă recomand să faceți un upgrade mai ales că acesta suportă până la maxim 8 GB de memorie. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic SATA 3 și cu o capacitate de stocare de 320GB – ceva standard pentru laptopurile office, însă de ajuns pentru orice utilizator obișnuit.

Pe partea de video HP Compaq Presario CQ58-250SQ nu excelează însă pentru vizionatul de filme în format HD sau chiar ceva jocuri mai vechi acesta poate fi laptopul perfect. Placa video din dotare este una integrată în procesor, este vorba despre AMD Radeon HD 7310. La capitolul multimedia acesta are în dotare DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo de bună calitate marca Altec Lansing dar și o cameră web HP TrueVision HD cu o rezoluție HD, ideală pentru video conversațiile pe Skype sau Yahoo! Messenger. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și vă poate asigura o autonomie de lucru de până la maxim 5 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.