HP Pavilion dm1-4100en

Din noua serie de laptopuri multimedia de la HP astăzi vom vorbi despre, probabil, cel mai accesibil model. Este vorba despre HP Pavilion dm1-4100en, un laptop de mici dimensiuni (cred că cel mai bine se încadrează în categoria netbook având și o greutate de numai 1.6 kilograme), în special recomandat celor care sunt mai tot timpul pe drumuri și au nevoie de ceva ușor și performant.

Ca și restul laptopurilor din această gama și acesta vine cu sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 64 pe biți inclus în preț. Acest lucru este un avantaj pentru cei care nu au licență pentru Windows însă și un dezavantaj pentru cei care folosesc alt sistem de operare. După cum bine știți deja cei de la HP vă oferă o perioadă a garanției de numai 12 luni, însă dacă doriți, contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

La capitolul design HP Pavilion dm1-4100en putem spune că este un laptop reușit. Și asta pentru că are o carcasă neagră, simplă care creează un aspect elegant și foarte atractiv plus că este destul de subitire, are o grosime de numai 3.2 centimetri. Materialul din care aceasta este construită este unul de bună calitate, nu este lucios, astfel că urmele sau zgârieturile nu vor fi o problemă. Pentru a putea păstra dimensiunile reduse cei de la HP au ales să nu mai adauge și tastele numerice.

Dar partea cu adevărat interesantă de abia acum începe. Procesorul pe care îl găsim la acest model este un AMD Dual-Core construit pe arhitectura de 40 nanometri. Modelul, E450, este unul pe care l-am întâlnit la multe laptopuri office, deci pentru un netbook va fi mai mult decât suficient. După cum spune și tipul acestuia, are două nuclee care funcționează la o frecvență de 1650 MHz cu o memorie cache de 1024 KB. Ecranul este un LCD LED ce folosește tehnologia BrightView (tehnologie dezvoltată de HP pentru culori vii și realiste) și are o diagonală ce măsoară 11.6 inch – aproximativ 30 de centimetri.

Memorie disponibilă este de 4 GB, formată din 2 plăcuțe, mai mult decât găsim pe majoritatea laptopurilor chiar și multimedia. Singurul dezavantaj, dacă îl pot numi așa, este faptul că acesta este maximul suportat. Deci, dacă vreodată veți dori să faceți un upgrade acesta nu va fi posibil. Spațiul de stocare este mai mult decât generos, este asigurat de un hard disk cu o capacitate de 500GB, însă care dispune de accelerometrul HP ProtectSmart care în caz că veți scăpa vreodată accidental laptopul acesta frânează HDD-ul pentru a va proteja fotografiile, muzica sau fișierele stocate.

Cu HP Pavilion dm1-4100en veți putea juca chiar și unele jocuri cu cerințe de sistem mai mici. Și asta datorită plăcii video integrate AMD Radeon HD 6320. O placă video cu performanțe medii care vă va permite să jucați fluent și fără probleme jocuri precum Call of Duty 4, Sims 3, Left 4 Dead 2 sau Fifa 2011. Pe partea de multimedia acesta vine echipat cu un sistem audio Beats Audio foarte performant acordat fin de Dr. Dre cu artiști consacrați și cu ingineri de la HP pentru un sunet audio realist și foarte puternic. Camera web este HD, deci calitatea imaginii este una cu adevărat bună fată de majoritatea care au rezoluții VGA. Era de așteptat să vină fără DVD-RW însă vine cu un cititor de carduri. Are și suport wireless și buetooth dar și un port HDMI. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate aduce o autonomie de până la 5 ore, ceea ce este mai mult decât ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.