HP Pavilion DM4-3000en

Dacă HP Pavilion DV6-6C40EQ este o variantă prea scumpă pentru bugetul dumneavoastră, sau nu aveți nevoie de o configurație atât de puternică atunci vă puteți îndrepta atenția asupra unui alt laptop premium multimedia de la HP, și anume modelul DM4-3000en, model lansat de curând de producătorul american care recent a intrat în oferta celor de la eMAG la un preț foarte atractiv.

Și acesta, pe partea de audio este făcut în colaborare cu cei de la Beats, deci veți avea un sunet excelent acordat fin de Dr. Dre cu artiști consacrați și cu ingineri de la HP. Ce trebuie să știți este faptul că acesta vine cu sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 64 biți inclus în preț, deci nu veți mai fi nevoiți să cumpărați licență pentru sistemul de operare. Însă era bine dacă cei de la eMAG avea și o variantă prin care puteai cumpăra acest laptop și fără sistem de operare, pentru cei ce utilizează alt Linux.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

La capitolul aspect HP Pavilion DM4-3000en este un laptop atractiv, dar care din punctul meu de vedere dă impresia unui laptop de gaming. Combinația de roșu cu negru nu inspiră eleganță ci mai degrabă putere de procesare, un adevărat monstru pentru jocuri. Însă nu este chiar așa pentru că, construcția acestuia nu îl face să devină un laptop dedicat jocurilor, poate ocazional. Chiar dacă din imagine carcasa pare construită din plastic, aceasta este dintr-un metal, cel mai probabil aluminiu, de aici și greutatea acestuia (2 kilograme) cu 300 grame mai mult fată de un laptop din plastic. O caracteristica care mi se pare foarte utilă este tastatura iluminată roșu, care va fi de un real folos atunci când veți lucra noaptea. Un lucru care nu îl văd chiar atât de util este cititorul de amprentă care după cum vă puteți da seama vă memorează amprenta iar atunci când veți porni laptopul vă cere să vă autentificați prin citirea amprentei.

Procesorul pe care îl întâlnim pe acest model este Intel Core i5 din generația nouă de procesoare de la Intel. Modelul acestuia, 2450M este unul destul de nou lansat la începutul acestui an. Este un procesor cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.5 GHz în modul standard și poate ajunge la maxim 3.1 GHz atunci când îl veți folosi intens, toate în combinație cu memoria cache de 3 MB distribuită pe 4 nivele. Am uitat să precizez că acest model este unul cu ecranul de 14 inch, deci ceva mai mic fată de majoritatea laptopurilor care au diagonală de 15.6 inch.

În ajutorul procesorului vin cei 4 GB de memorie RAM formați din 2 plăcuțe de memorie RAM, de ajuns cam pentru orice aplicație disponibilă în acest moment. Nu cred că va fi nevoie de un upgrade decât peste 4-5 ani, însă dacă veți dori să faceți acest lucru va trebui să renunțați la 2GB de memorie deoarece acesta are 2 sloturi. Spațiul pentru stocarea fișierelor este asigurat de un hard disk clasic tip SATA cu o capacitate de stocare de 500GB dotat cu accelerometru HP ProtectSmart care în caz că veți scăpa vreodată laptopul acesta frânează unitatea de disc pentru a vă proteja fotografiile, muzica și amintirile.

Placa video cu care HP Pavilion DM4-3000en vine este una dedicată însă nu foarte performantă. Este vorba despre AMD Radeon HD 7470M o placă video cu 1GB de memorie. Nu spun că este cea mai slabă placă video însă nu puteți avea performanțele pe care le veți obține de la o placă specială pentru jocuri. Ca să vă faceți o idee jocuri precum Starcraft 2 sau Mafia 2 le veți putea juca la rezoluție și detalii medii fără probleme. Fiind un laptop multimedia, vă dați seama unde excelează, la capitolul multimedia. Pe lângă cititorul de carduri, DVD-RW, și cameră web HP TrueVision HD acesta vine cu două difuzoare integrate cu subwoofer tip Beats Audio. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate asigura o autonomie de lucru de până la 4 ore, ceea ce mi se pare mai mult decât ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.