HP Pavilion DV6-6C21EQ

Continuăm seria de review-uri cu alt laptop din noua gama multimedia a celor de la HP, și de această dată vom vorbi despre modelul HP Pavilion DV6-6C21EQ. Cu ce diferă acesta fată de ce am mai vorbit până acum? Pai în afară de configurație acesta vine cu un aspect unic, un design deosebit care înclin să cred că are că public țintă persoanelor de sex feminin, însă acest lucru nefiind bătut în cuie.

Și acesta ca și restul despre care am vorbit vine cu sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium pe 64 biți inclus în preț. Am mai discutat despre acest lucru și în articolele anterioare și după părerea mea cei de la HP trebuiau să ofere aceste laptopuri și celor care au deja sistem de operare sau care nu folosesc Windows, iar prețul acestuia scădea cu cel puțin 400-500 RON, însă așa este un avantaj doar pentru cei care nu au sistem de operare.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect se poate observa și din imaginile de mai sus că este un laptop care are un design atractiv și modern. Pentru un aspectul modern cei de la HP au optat pentru o carcasă lucioasă cu inserții florale, model Damask. Un mic dezavantaj la această carcasă ar fi faptul că vor rămâne urmele și zgârieturile vizibile. De asemenea tastatura este albă, este o tastatură completă, asta înseamnă că are în componenta sa și tastele numerice – foarte utile pentru cei care lucrează mult cu cifre.

Pentru a rula atât aplicații multimedia cat și office cei de la HP au optat ca acest model să vină cu un procesor destul de performant. Și aici vorbim despre un Intel Core i3, din a doua generație de procesoare Intel, și anume SandyBridge – mult mai performante și un consum de energie scăzut. Modelul acestui procesor este 2350M, un model lansat undeva la începutul anului 2011, cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.3 GHz și o memorie cache de 3MB. Ecranul este un LCD LED BrightView (tehnologie dezvoltată de HP pentru culori vii și realiste) cu o diagonala de 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

În ajutorul procesorului vin cei 4 GB de memorie formați dintr-o singură plăcuță de memorie RAM. În acest moment nu cred că veți avea nevoie de mai mult memorie RAM indiferent de ce aplicație veți rula. Însă pe viitor în caz că cerințele unor programe se vor modifica veți putea face un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB de memorie. Stocarea fișierelor este asigurată de un hard disk SATA cu o capacitate de 320GB, ceea ce mi se pare cam puțin pentru un laptop multimedia.

Cu HP Pavilion DV6-6C21EQ vă puteți și juca, nu este un laptop multimedia numai pentru aplicații. Bineînțeles nu va imaginați că veți putea juca chiar și ultimele jocuri însă având o placă video dedicată AMD Radeon HD 7470M cu o memorie de 1GB, jocuri precum Starcraft 2 sau Mafia 2 vor rula la o rezoluție și detalii medii. Pe partea de multimedia acesta vine dotat cu DVD-RW, două difuzoare integrate Dolby Home Theater, cititor de carduri dar și o cameră web HD HP TrueVision foarte performantă. Are și wireless dar și port HDMI, pentru cei ce vor să aibă imaginie pe televizor. 🙂 Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate oferi o autonomie de până la maxim 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.