HP Pavilion DV6-6C40EQ

Astăzi vom vorbi despre HP Pavilion DV6-6C40EQ, un model care face parte din nouă gama de laptopuri multimedia de la HP, model care pe partea de audio vă va surprinde într-un mod plăcut deoarece este completat de cei de la Beats by Dr. Dre pentru un sunet realist și complet. Și acesta nu este singura opțiune interesantă cu care vine, fiind un laptop premium acesta vine cu foarte multe facilitați, despre care vom discuta în acest review.

E bine de știut că inclus în prețul acestuia veți primi și o licență pentru sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 64 biți, sistem de operare care în momentul în care îl veți deschide va porni instalarea acesteia. Acest lucru este un avantaj pentru cei care nu aveau sistem de operare însă pentru cei care au deja era bine să existe opțiunea prin care să poate cumpăra laptopul fără sistem de operare.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Nu numai că este un laptop cu o configurație bună dar este un laptop care arată foarte bine, pentru că de ce să nu recunoaștem, aspectul este primul lucru pe care îl observi la un produs atunci când vrei să îl cumperi. HP Pavilion DV6-6C40EQ are o carcasă de calitate, construită aproape în totalitate din aluminiu acest lucru conferindu-i o înfățișare de laptop elegant, serios, laptop cu adevărat premium. Singurele elemente din plastic fiind touchpad-ul și tastatura. Fiind confecționat din aluminiu acesta va avea o răcire îmbunătățită, dacă este să comparăm cu un laptop din plastic. Alt plus ar fi faptul că nu vor mai rămâne urme de amprente sau zgârieturi. Există și un dezavantaj al acestei carcase, dacă îl pot numi așa, pentru că atunci când îl veți ține la temperaturi scăzute și îl veți folosi s-ar putea să aveți un mic șoc.

Fie că faceți editare video fie că lucrați cu aplicații solicitante procesorul de ultimă oră Intel Core i7 va reduce timpul de procesare cu mult fată de ce ați fost obișnuiți până acum. Și asta pentru că vorbim despre un model puternic, 2670QM cu două nuclee și o viteză de procesare standard de 2.2 GHz și maxim 3.1 GHz atunci când va fi solicitat mai puternic. În plus acesta are o memorie cache impresionantă, 6 MB distribuită pe 8 nivele. La o așa configurație mi-ar fi plăcut să văd un ecran Full HD, dar acesta vine doar cu un LCD LED cu diagonală de 15.6 inch și o rezolute maximă de 1366 x 768 pixeli.

Că nu era de ajuns, procesorul este ajutat de 6 GB de memorie RAM formați din 2 plăcuțe. Iarăși un mic dezavantaj pentru că pe viitor dacă veți dori să faceți un upgrade, având doar 2 sloturi disponibile, va trebui să renunțați la una dintre aceste plăcuțe de memorie. Însă după părerea mea un upgrade va fi necesar peste 4-5 ani, deci nu este o problemă prea mare. Spațiul pentru stocarea fișierelor este asigurat de un hard disk clasic SATA cu o capacitate de stocare de 750GB dotat cu accelerometru HP ProtectSmart care în caz că veți scăpa vreodată laptopul acesta frânează unitatea de disc pentru a va proteja fotografiile, muzica și amintirile.

Nefiind un laptop dedicat jocurilor HP Pavilion DV6-6C40EQ nu vine cu o placă video de ultimă oră. Găsim un AMD Radeon HD 7470M cu o memorie de 1GB, aceasta făcând posibil rularea jocurilor precum Starcraft 2 sau Mafia 2 la o rezoluție și detalii medii. Pe partea de multimedia, cum am precizat și la începutul acestui review pe partea de audio acesta vine echipat cu un sistem Beats Audio pentru un sunet excelent. Este dotat și cu DVD-RW, cititor de carduri dar și o cameră web HP TrueVision HD foarte performantă. Fiind în totalitate din aluminiu acesta cântărește cu 300 de grame mai mult fată de un laptop obișnuit. Legat de autonomie acesta are o baterie Litiu Ion cu 6 celule care vă poate asigura aproximativ 3 ore fără a încărca.

2 thoughts on “HP Pavilion DV6-6C40EQ”

  1. Pingback: Laptop HP Pavilion DM4-3000en review și prețuri
  2. Trackback: Laptop HP Pavilion DM4-3000en review și prețuri
  3. Andrei says:

    Procesorul are 4 nuclee nu 2 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.