HP Pavilion g6-1001sq

Dacă te numeri printre persoanele ce folosesc laptopul doar pentru internet, muzică și filme atunci HP Pavilion g6-1001sq va fi perfect pentru tine și pentru nevoile tale. Cred că toată lumea a auzit măcar o dată de HP, deci nu mai e nevoie să precizez că, calitatea materialelor folosite este una foarte bună. Pe lângă toate acestea prețul acestui sistem este unul foarte bun, astfel nu va trebui să faci un efort financiar a-l achiziționa.

Categoria din care acesta face parte este office/multimedia, deci nu putem vorbi despre un sistem cu componente foarte performante. Având un preț destul de mic, veți fi nevoiți să achiziționați și un sistem de operare, asta dacă nu aveți deja, pentru că acesta vine cu sistemul de operare Free DOS și nu cred că vă veți obișnui cu acesta. Garanția la toate laptopurile HP este de numai 1 an, deci așa este și la acesta, însă dacă vreți o puteți extinde cu încă un an sau doi, contracost.

HP Pavilion g6-1001sq deschis din fataHP Pavilion g6-1001sq din lateraltastatura HP Pavilion g6-1001sq

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Din punct de vedere al design-ului acesta nu mă dă pe spate, însă nu este nici o cărămidă de laptop. Dimesiunile acestuia sunt 374 x 245 x 30.5 milimetri cu o greutate de 2.55 kilograme, astfel acesta se încadrează în noile standarde ale laptopurilor din această categorie. Carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate, colțurile acesteia sunt puțin rotunjite iar culoarea preponderentă este un gri cărbune, și pe lângă tastatură găsim un gri mai deschis față de restul carcasei. Tastatura este ergonomică, neagră, tastele sunt plate și foarte apropiate însă chiar dacă este un laptop de dimensiuni normal pe acest model nu găsim tastatura numerică. Deasupra tastaturii, în partea stânga se găsește și butonul pentru deschis/închis.

Procesorul este unul de tip Intel Core i3, construit pe cea mai nouă tehnologie dezvoltată de intel, și anume tehnologia 32 nanometri, acesta fiind probabil cea mai performantă componentă din acest sistem. Modelul acestuia este 380M, model lansat la începutul anului trecut, funcționează la o frecvență de 2530 Mhz și are o memorie cache de 3072 KB (3MB). Display-ul este unul ce folosește tehnologia LED cu o diagonală standard, adică 15,6 inch. Rezoluția maximă pe care acesta o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli, deci este un ecran de tip HD 720p.

Memorie RAM este suficientă pentru a instala Windows 7, cum este și recomandat de altfel, dar și pentru ceva programe. Vorbim despre un total de 3GB format din două plăcuțe, iar dacă în timp veți dori să faceți un upgrade va trebui să renunțați la una dintre ele deoarece acesta are doar două sloturi pentru memoria RAM. Însă trebuie să știți că acesta suportă un maxim de doar 4GB de memorie RAM. Hard Disk-ul este unul standard de tip SATA, cu o capacitate de stocare de 320 GB și cu o viteză de rotație a platanelor de 5400 rotații pe minut.

HP Pavilion g6-1001sq nu are o placă video dedicată, ci doar una integrată de tip Intel HD Graphics. Aceasta este una cu suport HD, deci pasionații de filme pot sta liniștiți pentru că filmele high definition vor rula fără probleme. Chiar și câteva jocuri cu cerințe mai mici pot rula pe acest sistem cu această placă video integrată. Bateria este una de tip Li Ion cu 6 celule și vă poate obține o autonomie de lucru de până la 4 ore.

One thought on “HP Pavilion g6-1001sq”

  1. Pingback: Idei de cadouri de crăciun pentru iubit, bărbați, prieteni și copii 2011-2012
  2. Trackback: Idei de cadouri de crăciun pentru iubit, bărbați, prieteni și copii 2011-2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.