HP Pavilion g6-1009sq

Un laptop decent privind raportul performanță/preț este și laptopul HP Pavilion g6-1009sq. Nu este un laptop de ultimă generație însă este un laptop care vă va satisface orice nevoie fără probleme datorită procesorului Intel Pentium Dual Core suficient de bun pentru a rula aplicații de tip office dar și multe jocuri.

Însă nu trebuie să vă așteptați de la acest laptop la performanțe ridicate pentru că este un laptop mediu pentru userii ce îl vor folosi mai mult pentru navigat pe internet, văzut filme chiar și HD sau pentru jocuri mai vechi sau ce vor o configurație mai slabă. Mai jos veți putea vedea și câteva imagini cu acesta pentru a vă face și o părere despre cum arată.

HP Pavilion g6-1009sq din stangaHP Pavilion g6-1009sq din fataHP Pavilion g6-1009sq  din dreapta

 

 

 

 

 

Vezi aici prețul, poze și alte detalii …

Despre design nu putem spune că este ceva deosebit, însă este un design simplu, elegant, cu o tentă de gri (cărbune) combinat cu un negru lucios (probabil singurul minus la capitolul design). Tastatura este neagră. Cu toate acestea, așa cum este construit G6-1009SQ arată foarte bine și dă impresia unui laptop robust, de om serios.

Prețul mic este dat de componentele de o performanță medie, drept urmare procesorul acestuia este un Intel Pentium Dual Core P6200 care rulează la o frecvență de 2130 Mhz și care are o memorie cache de 3072 KB (3MB). Desigur dacă nu vroiau să scoată un preț atât de mic la acest laptop, îi puteau pune un procesor mai bun, mai nou și astfel făceau dintr-un laptop mediu un laptop de ultimă generație.

Ecranul acestuia este unul clasic de tip LCD, cu o diagonală de 15.6 inch (wide) și care are o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Însă și acest display dispune de tehnologia dezvoltată de cei de la HP și anume, HP BrightView. Tehnologie ce ajută să obțineți imagini clare și mai luminoase.

La capitolul memorie RAM poate vă gândeați că fiind un laptop ieftin acesta să aibă mai puțină memorie, însă cei de la HP nu s-au „zgârcit” și au pus 3 GB de memorie de tip DDR3. Însă un minus și la acest capitol ar fi că acesta are doar două sloturi disponibile și amândouă sunt ocupate de plăcuțele de RAM.

Iar dacă vreți să vă copiați toate pozele sau filmările trebuie să știți că pe acest laptop cu siguranță veți putea face asta fără probleme și în plus veți mai avea loc și pentru viitoarele poze, filmări sau jocuri deoarece HP Pavilion g6-1009sq are un hard disk cu o capacitate de stocare de 320 GB, este unul de tip SATA și are 5400 rotații pe minut.

Cei de la HP s-au gândit și la pasionații de jocuri sau de filme HD și au pus pe acest laptop o placă video integrată (care va funcționa atunci când îl veți folosi pentru aplicații de tip office) și o placă video dedicată (care se va activa automat când îl veți folosi pentru jocuri sau pentru filme HD). Placa video dedicată este un model AMD HD 6470M. Mai jos am pus un video pentru a o vedea la „treabă”.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=MqSOEGkLDog[/tube]

În încheierea acestui mini review mai putem enumera porturile  disponibile și anume: 3 porturi USB 2.0, un port HDMI – pentru a putea vizualiză filme sau poze pe un televizor, un port VGA –  pentru a afișa imaginea pe un monitor, un port RJ-45 și o ieșire audio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.