HP Pavilion G6-1201SQ

Din gama de laptopuri G6 de la HP face parte și modelul HP Pavilion G6-1201SQ. Un model ce face trecerea de la gama multimedia spre gaming. Pot spune că este un entry level din categoria gaming, chiar dacă nu este ajutat prea mult de procesor. Garanția oferită de HP este de 12 luni însă dacă crezi că nu este de ajuns atunci o poți extinde cu încă 12 sau 24 de luni, bineînțeles contracost. Sistemul de operare cu care vine este Free DOS, însă personal recomand cumpărarea unei licențe de Windows 7.

Prețul este unul destul de rezonabil având în vedere că este un laptop premium de la HP. Ce înseamnă un laptop premium? Păi pentru cei care nu știu încă, un laptop premium este un laptop care are o carcasă construită din materiale de bună calitate iar piesele folosite pentru configurația acestuia sunt de asemenea de o calitate mai bună față de un laptop ieftin. Plus că va fi mult mai silențios și plăcut la atingere față de un laptop ieftin.

HP Pavilion G6-1201SQ in manatastatura HP Pavilion G6-1201SQHP Pavilion G6-1201SQ deschis din fata

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

La capitolul design ca să fiu complet sincer nu pot spune că mă impresionează, însă nici că este un laptop cu un design urât. Are un design plăcut, simplu și elegant. Fără prea multe briz briz-uri cei de la HP reușesc să facă dintr-un laptop cu un preț mediu, un notebook pe care îl poți lua la o ședința sau într-un concediu. Carcasa este gri cărbune și cred că se încadrează în standardele actuale. Dimensiunile acestuia sunt de 374 x 245 x 30.5 milimetri și cântărește numai 2.55 kilograme. Tastatura este neagră, tastele sunt plate, însă chiar dacă se putea face loc cei de la HP nu au introdus și o tastatură numerică.

Cum am scris și mai sus în acest review HP Pavilion G6-1201SQ chiar dacă nu este ajutat de procesor acesta poate fi considerat un laptop pentru jocuri. Iar dacă tot am ajuns și la capitolul procesor este timpul să dau și câteva detalii și păreri despre el. Este vorba despre un procesor AMD construit pe tehnologia 32 nanometri. Modelul acestui procesor este A4-3300M, este un model care se regăsește pe laptopurile entry level, deci nu trebuie să vă așteptați la performanțe prea ridicate. Are două nuclee, deci este dual core, și rulează la o frecvență de 1900 Mhz cu o memorie cache de 2048 KB.

Dacă nu vă plac ecranele lucioase va trebui să vă obișnuiți cu ele pentru că prea curând nu vom scăpa. Și acest model vine cu un ecran ce folosește tehnologia dezvoltată de HP, și anume BrightView. Asta înseamnă că ecranul este unul lucios, însă culorile vor fi viu colorate și foarte realiste, un fel de lamă cu două tăișuri. Diagonala măsoară 15.6 inch și este capabil să redea o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Cu un sistem de operare adecvat și cu ceva progrămele HP Pavilion G6-1201SQ va zbârnâi. Și nu doar datorită procesorul ci și memoriei RAM. Acesta vine echipat standard cu o plăcuță de 4GB, însă pe viitor dacă vei simți nevoia de mai multă memorie poți face un upgrade deoarece suportă până la maxim 6GB. Pentru pasionații de filme HD sau jocuri cred că spațiul de pe hard disk va fi cam mic. Acesta are o capacitate de stocare de 320GB, însă dacă este insuficientă se poate instala un alt hard disk în paralel cu acesta.

Am ajuns și la partea mult așteptată și mult lăudată, adică la placă video. Este vorba despre o placă video dedicată produsă de AMD, model HD 6510G2. Are o memorie de 1GB, deci nu se vor pune probleme cu redarea filmelor în format high definition sau a jocurilor. Însă nu toate jocurile apărute vor putea fi jucate la o rezoluție mare, pentru a juca un joc mai nou fluent va trebui să micșorezi rezoluția.

Pe partea de multimedia HP Pavilion G6-1201SQ nu vine cu nimic în plus față de orice alt laptop. Adică are DVD RW, două difuzoare integrate stereo tip Altec Lansing, cititor de carduri și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și vă poate asigura o autonomie de până la 3 ore (poate mai mult sau mai puțin, în funcție de cum este exploatat laptopul).

One thought on “HP Pavilion G6-1201SQ”

  1. sal says:

    ai putea sa ma ajuti cu in linck pt drivere nu gasesc cele bune

    nu merge sunetul nu se aude numai cu castile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.