HP Pavilion G6-1212SQ

În ziua de astăzi nu iți trebuiesc foarte mulți bani pentru a avea un laptop bun. Drept dovadă laptopul HP Pavilion G6-1212SQ, un laptop cu un raport preț/performanță foarte bun. Nu este un laptop de ultimă generație însă pentru aplicațiile multimedia acesta se va descurca excelent. Ca să fiu sincer singurul lucru care nu mă atrage la acest laptop este design-ul acestuia, mi-aș fi dorit ceva mai bine desenat, însă acesta este un design specific seriei G6.

Legat de garanție, acesta are o garanție de doar 12 luni, însă dacă nu ai încredere în laptopurile HP mai poți cumpăra 1 an sau 2 de garanție, deși nu cred că vei întâmpina probleme de acest gen. Înainte de lua o decizie iți propun să citești acest review până la sfârșit și să vizionezi imaginile de mai jos pentru a-ți putea forma o părere despre design-ul acestuia.

HP Pavilion G6-1212SQ din spateHP Pavilion G6-1212SQ din fataHP Pavilion G6-1212SQ din lateral

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Dimensiunile acestuia sunt 374 x 245 x 30.5 mm, adică nu este un laptop gros. Nici foarte greu nu este, acesta se încadrează în dimensiunile actuale și cântărește 2.55 kilograme. Tastatura este neagră, fată de restul carcasei care este gri-cărbune, tastele sunt plate și foarte plăcute la atingere, iar în stângă se găsește și tastatura numerică. Aceasta vă va fi de un real folos atunci când veți lucra cu cifre.

Dacă vreodată vreți dori să convertiți un fișier video cu siguranță nu veți aștepta foarte mult timp. Și asta datorită procesorului destul de performant, de tip Intel Core i3 construit pe tehnologia de 32 nanometri. Modelul acestui procesor este 370M, un model cu două nuclee, lansat undeva la începutul anului trecut. Acesta funcționează la o frecvență de 2.4 GHz și are o memorie cache de 3 MB.

Display-ul este unul cu o diagonală de 15.6 inch, este standard, însă pentru un laptop cred că este suficient. Datorită tehnologiei BrightView culorile vor fi mai vii și mai realiste fată de un display obișnuit. Este construit pe tehnologia LED, astfel că, consumul de energie va fi mai redus. Rezoluția maximă pe care acesta o poate afișa este de maxim 1366 x 768 pixeli, deci filme în format HD vor putea fi vizionate fără probleme

Nu veți rămâne niciodată fără memorie RAM deoarece vine echipat standard cu o plăcuță de 4 GB. Pe viitor puteți face un upgrade cu încă 2 GB deoarece acesta suportă până la 6GB însă cu condiția ca memoria să fie de tip DDR3 si să aibă frecvența de 1033 MHz. De asemenea hard disk-ul este unul foarte încăpător. Este unul clasic de tip SATA și are o capacitate de stocare de 500GB.

Foarte important este faptul că HP Pavilion G6-1212SQ vine cu două plăci video. Una dintre ele este integrată în procesor, este o placă video mai slabă, care va fi folosită doar atunci când rulați aplicații uzuale pentru a economisi energia. Iar cea de-a doua placă video  este una dedicată model 520M produsă de NVIDIA. Aceasta va funcționa doar atunci când vă veți juca sau vă veți uita la un film HD.

Pe partea de multimedia acesta nu ne surprinde cu nimic nou. Vine cu aceleași componente care le găsim cam pe orice laptop din zilele noastre. Vorbesc despre DVD-RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și două difuzoare integrate de tip Altec Lansing. Bateria este una Litiu Ion cu 6 celule care poate oferi o autonomie de până la 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.