HP Pavilion G6-1311EQ

Continuăm seria de review-uri, însă de această dată schimbăm producătorul. Hewlett-Packard, prescurtat HP este o companie americană cu renume în acest domeniu, care produce diverse gadget-uri, însă pentru laptopurile de bună calitate au devenit cunoscuți. Modelul despre care vom vorbi în acest review este unul destul de nou dar care recent a intrat și în oferta celor de la eMAG la un preț rezonabil.

HP Pavilion G6-1311EQ este un laptop cu o greutate normală pentru categoria din care se află, cântărește 2.5 kilograme, deci putem spune că se încadrează în standardele actuale și poate fi un bun notebook bun pe care îl puteți lua cu dumneavoastră în excursii, concedii fără să vă doară spatele. Sistemul de operare pe care îl veți găsi atunci când îl veți porni este Free DOS, însă personal vă recomand să instalați Windows 7 – pentru funcționa la parametri optimi.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum se poate observa din imaginile prezentate mai sus, acesta dispune de aspectul clasic pe care îl întâlnim la majoritatea laptopurilor din gama G6. Carcasa acestuia este gri cărbune, este construită dintr-un plastic de bună calitate însă suprafața acestuia este lucioasă, conferind un aspect elegant și atractiv însă și un mare minus deoarece urmele și zgârieturile vor fi mereu prezente. Tastatura este neagră, tastele sunt plate iar cei de la HP au optat pentru acest model să nu introducă și tastele numerice chiar dacă se putea face loc pentru ele.

E clar că piesa de rezistență a acestuia sistem este procesorul. Și asta pentru că vorbim despre un Intel Core i5 construit pe arhitectura de 32 nanometri. Modelul acestui procesor este 2450M, un model foarte nou, lansat undeva la începutul acestui an. Are în componenta sa două nuclee care funcționează la o frecvență standard de 2.5 GHz și poate ajunge în modul turbo la maxim 3.1 GHz cu o memorie cache de 3 MB distribuită pe 4 nivele. Într-un cuvânt un procesor de ultimă generație care își va face treaba cu brio indiferent care este aceea. Despre ecran nu pot spune doar că este un BrightView cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch la o rezoluție standard de 1366 x 768 pixeli.

Chiar și atât de performant procesorul este ajutat de cei 4 GB de memorie disponibilă pe acest sistem. Chiar dacă momentan nu este nevoie este bine de știut că aceasta poate fi extinsă până la maxim 6 GB însă cu condiția să fie DDR3. Hard disk-ul pe care îl veți găsi este unul clasic, adică un SATA cu o capacitate de stocare de 500GB. Cred că este suficient pentru orice utilizator, indiferent că veți copia filme, muzică sau filme spațiul va fi ultima problemă.

Placa video pe care HP Pavilion G6-1311EQ o are în dotare este una dedicată, model AMD Radeon HD 7450M cu 1GB de memorie. Este o placă destul de performantă, iar ca să vă faceți o idee veți putea juca fluent și fără probleme jocuri precum Starcraft 2 sau Call of Duty Black Ops la rezoluție și detalii medii. Pe partea de multimedia găsim: DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate oferi o autonomie de lucru de până la maxim3 ore.

One thought on “HP Pavilion G6-1311EQ”

  1. Pingback: Laptop HP Presario CQ57-435EQ review
  2. Trackback: Laptop HP Presario CQ57-435EQ review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.