HP Pavilion G6-2012sq

În articolul de astăzi vom trece în revistă un laptop de ultimă oră, atât ca și configurație cat și ca apariție. După cum bine v-ați dat seama din titlul acestui articol este vorba despre HP Pavilion G6-2012sq, un laptop cu un raport preț/performanță excelent. Se poate observa și din seria acestuia că acest model este unul lansat în 2012, deci este clar ca vorbim despre componente de ultimă oră.

Acest model îl recomand atât celor care își doresc un laptop pentru aplicațiile multimedia dar și celor care sunt pasionați de jocuri. Sistemul de operare cu care acesta vine preinstalat este FreeDos, un sistem de operare gratuit, însă pe care nu v-aș sfătui să îl păstrați. Recomandarea mea ar fi să instalați Windows 7 pentru a funcționa la parametri optimi. Legat de garanție, se știe deja că producătorul american oferă numai 1 an de garanție, însă aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni, bineînțeles contracost.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect se pare că producătorul a păstrat același design clasic pe care îl întâlnim la majoritatea laptopurilor din seria G6. După cum se poate observa și din imaginile de mai sus carcasa acestuia este complet neagră, este construită dintr-un plastic lucios, însă de bună calitate. Are colturile rotunjite iar ca și greutate aceasta cântărește numai 2.48 kilograme. Nu este nici prea gros, are o grosime de 36.3 milimetri, adică aproximativ 3.7 centimetri. Tastatura este plată, tastele sunt silențioase la atingere iar în partea dreaptă sunt prezente și tastele numerice – foarte utile atunci când veți lucra mai mult timp cu cifre. TouchPad-ul este unul cu suport pentru gesturi multi-atingere.

Acesta este pus în mișcare de un procesor Intel Core i7 de ultimă oră, construit pe arhitectura 22 nanometri, supranumită și Ivy Bridge. Modelul acestuia este 3612QM, un model lansat la începutul anului 2012 – adică este unul dintre primele procesoare lansate de Intel pe această arhitectură. Acesta funcționează la o frecvență standard de 2.1 GHz și care, cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost poate ajunge la o viteză maximă de procesare de 3.1 GHz, toate acestea cu o memorie cache de 6 MB.

Ecranul acestuia este unul standard, adică are o diagonală ce măsoară 15.6 inch (aproximativ 39 de centimetri), folosește tehnologia LED și suportă o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Pe partea de memorie RAM acesta vine echipat standard cu 2 plăcuțe de memorie cu o capacitate de 6 GB. Cred că este mai mult decât suficient, însă producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic cu o capacitate de stocare de 750GB, iarăși cred că este suficient pentru orice utilizator.

Am precizat la începutul acestui review că HP Pavilion G6-2012sq este un laptop foarte bun și pentru jocuri. Acest lucru este posibil datorită plăcii video dedicate AMD Radeon HD 7670M, o placă video cu 2 GB de memorie. La capitolul multimedia acesta vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri 5 în 1, două difuzoare stereo tip Altec Lansing dar și cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli. Autonomia este asigurată de o baterie Litiu Ion cu 6 celule care vă poate ține departe de priză până la maxim 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.