HP Pavilion G6-2240sq

Se știe că laptopurile au avansat din punct de vedere tehnic foarte mult, de la an la an noua tehnologie punându-și din ce în ce mai tare amprenta asupra modelelor disponibile pe piață. Desigur că un laptop bun propune specificații remarcabile din toate punctele de vedere însă în principal, primul lucru care atrage atenția îl reprezintă procesorul. Un procesor cu o frecvență mare, format din mai multe nuclee, capabil să ruleze mai multe aplicații în același timp fără a încetini vreun proces va fi întotdeauna la mare căutare.

În schimb, astfel de performanțe sunt disponibile la prețuri destul de mari pe care nu mulți și le pot permite. Un exemplu îl reprezintă modelul de laptop HP Pavilion G6-2240sq care este fără îndoială unul dintre cele mai bune modele disponibile pe piață la ora actuală. Atât procesorul foarte puternic cat și memoria sa fac acest laptop unul ideal pentru oricine. Însă rămâne de văzut câți utilizatori sunt dispuși să plătească peste 3000 lei pentru achiziționarea acestui model.

HP Pavilion G6-2240sq din spateHP Pavilion G6-2240sq din fataHP Pavilion G6-2240sq din lateral

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Acest model este unul care se prezintă bine atât la interior cat și la exterior, iar prețul acestuia deși este unul destul de mare este justificat de componentele de ultimă generație cu care acesta este dotat. Dar înainte să analizăm componentele să trecem puțin în revistă și aspectul exterior al acestuia, pentru că de cele mai multe ori acesta reprezintă factorul decisiv. Acest model, ca și restul din gama premium a celor de la HP nu se prezintă ca fiind un laptop ultra modern, ci un laptop cu un design serios și simplu. Carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate, care deși are o textură ușor lucioasă nu va lăsa ca urmele și amprentele să devină vizibile foarte ușor.

Tastatura este una completă, pentru cei care nu sunt familiarizați cu aceste lucruri, o tastatură completă este cea care în componenta sa are și blocul numeric (tastele numerice), care se găsește de obicei în partea dreaptă. Tastele sunt plate, plăcute la atingere și foarte silențioase iar ce îmi place este faptul că sunt destul de apropiate astfel că va fi mai greu să între mizerie între ele. Ca și dimensiuni putem spune că acesta se încadrează în standardele actuale, impuse deja de marii producători, cu o greutate ce nu depășește 2.48 kilograme și o grosime de 3.6 centimetri. Sistemul de operare cu care vine este FreeDos, un sistem rudimentar, pe care nu vă sfătuiesc să îl păstrați dacă vreți să obțineți performante maxime.

După cum am precizat și la începutul acestui review probabil cea mai importantă componentă la un astfel de sistem este procesorul. Deoarece acesta este practic cam imposibil de schimbat pe parcurs este bine să alegeți unul de la bun început cat mai bun. Acest model dispune de un procesor de ultimă oră, Intel Core i7 construit pe arhitectura 22 nanometri. Modelul acestuia este 3632QM, un model nou, care funcționează la o frecvență standard de 2.2 GHz și care cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate ajunge la viteze de maxim 3.2 GHz. În interiorul acestui procesor se află și o placă video integrată de tip Intel HD Graphics 4000 care va fi folosită atunci când veți folosi laptopul pentru aplicații mai puțin solicitante.

Ecranul este unul standard, atât ca și dimensiuni dar și caracteristici, acesta măsurând o diagonală de 15.6 inch cu o rezoluție maximă pe care o poate afișa de 1366 x 768 pixeli. Folosește tehnologia LCD LED, deci vă puteți aștepta la imagini clare și culori vii. Pe partea de memorie acesta vine echipat cu 6 GB, astfel că indiferent de ce aplicație veți rula nu veți simți vreodată lipsa de RAM. În orice caz dacă pe viitor să zicem că veți dori să faceți un upgrade maximul suportat este de 8GB. Pentru stocarea fiserelor de orice fel (video, audio sau documente) aveți la dispoziție un hard disk clasic (cu interfață SATA 3) cu o capacitate de stocare de 750GB, aș pute spune că nu veți mai avea nevoie nici de vreun spatiu de stocare extern.

Nu am spus încă acest lucru, însă o voi spune acum, HP Pavilion G6-2240sq este un laptop bun și pentru jocuri. Așa că dacă ești pasionat de jocuri pe laptop acest model iți va satisface aproape toate poftele. Datorită plăcii video AMD Radeon HD 7670M veți putea juca cam orice joc apărut până în 2012 însă la o rezoluție și detalii ceva mai mici. În schimb această placă este dotată cu 2GB de memorie care vor fi suficienți pentru a rula cam orice film în format Full HD și cam orice joc apărut până în 2011 la o rezoluție și detalii aproape de maxim.

Și pe partea de multimedia acest laptop este unul care nu se poate compară cu laptopurile uzuale pe care le întâlnim la tot pasul. Acesta dispune de o cameră web  HP TrueVision HD cu o rezoluție HD, astfel că rudele idepartate sau prietenii de pe alte meleaguri vă pot vedea într-un mod realistic. Difuzoarele iarăși sunt premium, tip Altec Lansing, cu o calitate deosebită se vor auzi excelent chiar și la un volum mai ridicat. Dispune și de cititor de carduri dar și de DVD-RW. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, deci vă puteți aștepta la o autonomie de lucru de până la maxim 4-5 ore, ceea ce este destul de bine pentru un laptop atât de performant.

One thought on “HP Pavilion G6-2240sq”

  1. sorin says:

    Eu am ramas in continuare fan Lenovo, pentru ca nu am avut niciodata probleme cu laptopul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.