HP Presario CQ57-435EQ

Dacă HP Pavilion G6-1311EQ este prea scump pentru bugetul dumneavoastră, sau poate că nu aveți nevoie de un sistem atât de puternic, atunci vă recomand un laptop de la același producător însă cu o configurație office și un preț pe măsură. HP Presario CQ57-435EQ este un model nou lansat de producătorul american care recent a intrat și în oferta celor de la eMAG la un preț foarte bun.

Însă trebuie să vă atenționez de la bun început că acest model nu este unul pentru jocuri sau alte aplicații solicitante, iar dacă aveți nevoie de ceva mai puternic va trebui să vă orientați spre alt model. Acesta este o opțiune bună pentru cei care folosesc doar aplicațiile uzuale pentru web browsing, muzică sau filme. Sistemul de operare cu care acesta vine preinstalat este Free DOS, însă personal vă recomand să instalați Windows 7 pentru a rula în condiții optime.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Nu cred că punctul forte al acestui laptop îl reprezintă design-ul, sau poate că sunt eu prea pretențios, deși nu cred că este așa. Se știe deja că majoritatea laptopurilor HP din gama Presario au un design butucănos și dacă nu ar avea prețul convenabil probabil ar fi un eșec. Însă fiind un laptop de birou design-ul este ultimul aspect care ar trebui luat în considerare. La prima vedere acesta pare destul de rezistent, este construit dintr-un plastic de bună calitate și ce este mai important că nu este lucios. Deși după părerea mea ar fi avut loc și pentru o tastatură numerică cei de la HP au ales ca acest model să nu vină echipat cu aceasta, un minus mai ales că este un laptop din categoria office.

Trecem mai departe și ajungem la configurația acestui sistem. Procesorul este un AMD Dual-Core construit pe arhitectura 40 nanometri. Modelul acestuia este E450, un model destul de nou, cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 1700 MHz și are o memorie cache de 1024 KB distribuită pe două nivele. Ca un mic rezumat, este procesorul potrivit pentru o configurație office. Ecranul este un LCD LED BrightView cu o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Ce mă surprinde este faptul că acesta vine dotat cu o plăcuță de memorie RAM cu o capacitate de 4GB, fiind obișnuit că majoritatea laptopurilor din această categorie să fie echipate cu 2GB, maxim 3. Chiar și așa acesta suportă și un upgrade având 2 sloturi pentru memorie. Spațiul pentru stocarea fișierelor este asigurat de un hard disk clasic cu o capacitate de stocare de 500GB. Iarăși sunt plăcut surprins deoarece acest gen de laptopuri sunt dotate cu HDD-uri de 320GB.

Nefiind un laptop dedicat jocurilor, HP Presario CQ57-435EQ are placă video integrată în procesor, model AMD Radeon HD 6320 cu o memorie de până la 1,92 GB din memoria sistemului. Oricum jocuri cu cerințe de sistem mai mici precum FIFA 2011 pot fi jucate fără probleme. Pe partea de multimedia găsim DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare integrate și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate asigura o autonomie de până la maxim 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.