HP ProBook 4530s

Pentru că timpul este foarte scump și important pentru oricine nu trebuie să îl pierzi cu un sistem învechit care în loc îți ușureze munca acesta ți-o va îngreuna și vei pierde mai mulți bani decât ai da pe un laptop nou. Așa că dacă vechiul laptop nu mai face față noilor aplicații apărute, se blochează sau se încărca foarte greu poate că ar fi timpul să îi faci un upgrade.

Și în funcție de necesitățile tale astăzi îți voi recomanda un laptop ce este disponibil în mai multe configurații. Vom vorbi despre HP ProBook 4530s, un laptop care în versiunea cea mai ieftină îl veți găsi cu procesor dual core și fără placă video dedicată, iar vârful de gamă este dotat cu procesor Intel Core i5 cu placă video dedicată. Deci se adresează și celor ce nu au nevoie de performanță ridicată dar și celor ce au nevoie de un procesor puternic care poate face față oricărei aplicații.

HP ProBook 4530s deschis din fataHP ProBook 4530s inchistastatura HP ProBook 4530s

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Chiar dacă este disponibil în mai multe configurații design-ul este același. Și că tot veni vorba despre design nu putem să nu remarcăm acesta carcasă construită numai din aluminiu, simplă dar care este foarte elegantă, și asta datorită aspectului de metal finisat. Tastatura este neagră, este o tastatură antistropi, tastele sunt de dimensiuni normale cu foarte puțin spațiu între ele, și cu colțurile puțin rotunjite. În plus în dreaptă găsim și o tastatură numerică, foarte utilă atunci când lucrați mai mult timp cu cifre. Deasupra tastaturii în dreapta veți găsi două butoane, unul pentru activarea dezactivarea plăcii wirelles și unul pentru pornirea sistemului doar pentru navigare web. În stânga, tot deasupra tastaturii găsim și un buton rotund pentru deschiderea și închiderea laptopului.

Procesorul diferă de la o configurație la alta. Le vom lua pe rând iar prima data vom vorbi despre cea mai ieftină configurație, deci cea cu cel mai slab procesor. Este vorba despre un procesor Intel Celeron Dual Core construit pe tehnologia 32 nanometri. Modelul acestui procesor este lansat undeva la începutul acestui an, însă chiar și așa este un model slab. B810 rulează la o frecvență de 1600 Mhz cu o memorie cache de 2048 KB (2MB).

Următoarea configurație vine cu procesor Intel Core i3 construit pe aceeași arhitectură, adică 32 nanometri. Modelul acestuia este 2330M, un model cu două nuclee care rulează la o frecvență de 2.2 GHz și care are o memorie cache de 3 MB.

A treia configurație vine cu un procesor Intel Core i5, procesor construit cu aceeași tehnologie, adică 32 nanometri. Modelul acestuia este 2410M, model cu două nuclee și care poate rula la o frecvență de 2.3 GHz în modul standard și maxim 2.9 GHz în modul turbo.

Ultima dar și cea mai puternică configurație disponibilă vine cu un procesor Intel Core i5 însă construit cu aceeași tehnologie, adică 32 nanometri. Modelul acestui procesor este 2430M, model cu două nuclee care rulează la o frecvență de 2400 Mhz în modul standard iar în modul turbo poate ajunge și la 3 GHz. Memoria cache a acestui procesor este de 3MB.

Display-ul este același indiferent de configurația aleasă. Singura diferență este la cel cu procesorul Intel Celeron, acela neavând display de tip Anti-Glare HD. În schimb la toate găsim aceeași diagonală, respectiv 15.6 inch (aproximativ 39.6 centimetri). Display-ul fiind unul ce folosește tehnologia LED ajunge să aibă dimesiuni foarte reduse, ajungând undeva la doar 9mm. Rezoluția maximă ce o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli.

Memorie RAM va fi suficientă indiferent de alegere. Astfel că pe cea mai ieftină configurație găsim numai 2GB de memorie iar pe cel mai scump și mai dotat laptop găsim 4GB. Indiferent că îl alegi pe cel cu 2 GB sau pe cel cu 4GB Windows 7 și ceva aplicații de tip office vor rula fără probleme. Însă dacă dorești performanță ridicată alege-l pe cel cu 4GB, ăsta este sfatul meu. La fel și pentru spațiul pentru stocarea fișierelor, acesta este de ajuns indiferent ce vei alege. Cea mai ieftină configurație pornește cu un hard disk de 320 GB și ajunge la maxim 640 GB.

Ajungem și la un capitol sensibil al acestui review pentru cei pasionați de jocuri. Vom discuta și despre placa video, disponibilă pe aceste configurații. Pe cea mai ieftină configurație a HP ProBook 4530s găsim o placă video integrată de tip Intel HD Graphics 3000, o placă ce poate face față cu ușurință filmelor HD dar și câtorva jocuri. Însă dacă dorești performanță ridicată și ai nevoie de o placă video pentru ultimele jocuri atunci îți recomand să alegi sistemul cu o placă video dedicată de tip AMD Radeon HD 6490M care are o memorie ram de 1024 Mb (1GB).

Pe partea de multimedia găsim și câteva caracteristici care le găsim doar pe laptopurile premium. Și anume camera web cu o rezoluție HD de 720p. Mai dispune și de DVD RW, cititor de carduri, și două difuzoare stereo de tip SRS Premium Sound. Bateria este una cu 6 celule de tip Litiu Ion care vă poate obține o autonomie de până la 6 ore. Ca și accesorii acest laptop vine la pachet cu o geantă marca HP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.