HP ProBook 4540s

Ca orice alte dispozitive electronice, laptopurile diferă în funcție de caracteristici, de dimensiuni și implicit în funcție de preț. Astfel producătorii încearcă să atragă cat mai mulți clienți de partea lor pentru a câștiga lupta împotriva concurentei. La ora actuală putem afirma că există modele adecvate oricărui buget, disponibile atât pentru cei ce caută performanțe extreme și care implicit sunt nevoiți să plătească mai mult, cât și pentru cei ce se mulțumesc cu anumite caracteristici de bază.

Din categoria laptopurilor performante, cei de la HP ne propun un model solid având performante ridicate din toate punctele de vedere. Este vorba despre laptopul HP ProBook 4540s care se remarcă la toate capitolele tehnice. Astfel modelul devine unul ideal pentru orice gen de aplicații, inclusiv pentru gaming la performanțe deosebite, reușind să-i impresioneze până și pe cei mai exigenți utilizatori.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Deși acest model îl puteți găsi în diferite configurații designul și materialele din care este construit sunt aceleași pentru fiecare configurație în parte. Chiar la prima vedere, și chiar și din pozele de mai sus cred că vă puteți da seama că vorbim despre un laptop premium, construit din materiale de bună calitate. Iar dacă tot am adus vorba de materiale, acest model este construit din aluminiu, astfel creând impresia de laptop durabil și destul de rezistent chiar și la șocuri. Tastatura este una care are în componenta sa și tastele numerice, dar cel mai important este o tastatură rezistentă la stropii de apă. Ca și dimensiuni acesta nu diferă fată de majoritate laptopurilor de 15.6 inch, având o greutate de 2.4 kilograme și o grosime de numai 2.8 centimetri.

Toate configurațiile disponibile vin cu același display de 15.6 inch și cu o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli, indiferent de configurație sau preț. Procesorul este de două feluri: unele configurații sunt echipate cu procesor Intel Core i5, însă cu modele diferite (2450M care rulează la o frecvență de 2500 MHz pe arhitectura 32 nanometri și modelul 3210M care rulează la o frecvență de 2500 MHz dar pe arhitectura 22 nanometri) iar alte configurații vin echipate cu procesor Intel Core i3 de asemenea acestea fiind modele diferite (3110M care funcționează la o frecvență de 2400 MHz și care funcționează pe arhitectura 22 nanometri și 2370M care rulează la o frecventă tot de 2400 MHz dar care funcționează pe arhitectura 32 nanometri). În funcție de necesitățile dumneavoastră veți putea alege ce fel de procesor aveți nevoie, însă diferențele nu vor fi foarte mari indiferent de modelul ales.

Pe partea de memorie RAM, indifent de configurația aleasă, veți avea la dispoziție 4 GB de memorie, care după părerea mea sunt suficienți indiferent de aplicații veți rula. Însă producătorul vă oferă posibiltatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB, deci pe viitor nu va fi o problemă dacă unele aplicații vor avea cerințe mai ridicate privind memoria RAM. Capacitate de stocare diferă de la o configurație la alta respectiv 750 GB și 500 GB, astfel dacă aveți nevoie de un HDD generos din acest punct de vedere, puteți alege configurația cu hard disk-ul de 750 GB. Însă spațiul de stocare poate fi oricând extins prin achiziționarea unui hard disk extern, mai ales că în zilele noastre acestea au devenit destul de accesibile.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=1SKdre42unA[/tube]

Cea mai interesantă parte abia acum urmează. La capitolul video putem spune că HP ProBook 4540s este un laptop cu performanțe medii. Și asta deoarece majoritatea configurațiilor vin dotate cu o placă video integrată din seria Intel HD Graphics 3000 sau Intel HD Graphics 4000. Pentru aplicațiile multimedia aceasta placă video este suficientă însă pentru jocuri sau editare video la un nivel mai avansat recomand configurația cu placă video dedicată AMD Radeon HD 7650M cu 2GB de memorie RAM, acesta poate fi găsit aici sau aici. Cu această nu veți întâmpina probleme nici măcar la cele mai noi jocuri apărute pe piață în acest moment.

Înainte de a încheia acest review nu putem să nu trecem în revistă și partea de multimedia cu care acest laptop este echipat. Veți găsi atât DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo de bună calitate dar și o cameră web cu o rezoluție HD 720p ideală pentru conversațiile pe internet. Fiind un laptop din categoria premium a celor de la HP întâlnim suficient porturi USB pentru toată lumea, acestea fiind împărțite astfel: 2 porturi USB 3.0 de mare viteză și 2 port USB 2.0 standard. Stă bine și la capitolul conectivitate cu port de rețea, wireless dar și bluetooth. Un mare plus îl aduce bateria Litiu Ion cu 6 celule care conform producătorul vă poate oferi o autonomie de până la 7 ore, da ați auzit bine 7 ore.

2 thoughts on “HP ProBook 4540s”

  1. Pingback: Recomandare laptop 3000 RON
  2. Trackback: Recomandare laptop 3000 RON
  3. Pingback: [Recomandare] Laptop | Netbook - Page 4
  4. Trackback: [Recomandare] Laptop | Netbook - Page 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.