Laptop Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mncc

Cam așa spun cei de la Acer despre cea mai nouă serie, și anume seria Aspire. Această serie oferă o gamă diversă de notebook-uri care vă oferă performanță, grafică și instrumente de comunicare care vă ajută să intensificați divertismentul digital sau care să completeze sarcinile dumneavoastră zilnice de calcul și să vă mențină în contact cu toți cei cunoscuți, chiar dacă sunteți acasă sau în deplasare.

Din această serie de laptopuri astăzi vom face un scurt review laptopului Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mncck, un entry level pentru laptopurile de gaming. Dacă era să facem review acestei configurații acum 2 ani probabil era ceva de top, însă timpul a trecut și o configurație cum o are acest model este recomandată numai celor ce mai fac un joc din când în când și nu celor ce vor să joace tot ce e nou. Însă pentru a înțelege acest lucru trebuie să citiți acest review până la sfârșit.

Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mncc deschisAcer Aspire 5742ZG-P623G50Mncc inchisAcer Aspire 5742ZG-P623G50Mncc intredeschis

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Se pare că toată seria 5742ZG dispune de același design deci mari lucruri nu pot spune despre asta. Acer prezintă design-ul acestei serii ca și un profil subțire, accent estetic elegant  și texturi încântătoare conferă seriei Aspire un aspect solid și de unicitate. În plus aceștia spun că laptopurile din seria Aspire sunt atractive, ergonomice și durabile, însă asta se va vedea după ceva timp de utilizare. Tastatura este neagră, diferită față de restul laptopului care este maroniu, iar în dreapta se găsește și tastatura numerică.

Procesorul este unul care l-am mai întâlnit și pe alte modele de laptopuri, este Intel Pentium care funcționează pe cea mai nouă tehnologie, 32 nanometri. Modelul acestuia este P6200, este un procesor cu două nuclee, lansat undeva la începutul anului trecut, acesta rulează la o frecvență de 2.13 GHz și are o memorie cache de 3 MB. Display-ul este unul standard cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch. Veți fi uimiți de claritatea imaginilor, și asta datorită tehnologiei Acer CineCrystal. Este un display de tip LED iar rezoluția maximă pe care acesta o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli.

Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mncc vine echipat standard cu două plăcuțe de memorie RAM cu o capacitate totală de 3 GB. Pentru început nu este nevoie de upgrade, aceștia vor fi de ajuns, însă pe parcurs dacă veți dori să faceți un upgrade va trebui să renunțați la una din aceste memorii. Maximul de memorie pe care acesta îl suportă este de 8GB, însă cu condiția ca aceasta să fie de tip DDR și să funcționeze la frecvența de 1066 Mhz. Hard disk-ul este unul clasic SATA, cu o capacitate de stocare de 500GB.

De apreciat este faptul că acesta vine cu două plăci video. Prima este incorporată în procesor, este o placă video mai slabă care se va folosi doar atunci când rulați aplicații office sau aplicații uzuale, și asta pentru a nu consuma bateria. Iar a doua placă video este una dedicată, produsă de NVIDIA, model GT 520M cu o memorie de 1024 MB. Este foarte bună pentru filme HD chiar și pentru foarte multe jocuri gen Fifa 2012.

Pe partea de multimedia Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mncc nu se remarcă cu nimic față de restul de laptopuri din categoria sa. Adică se găsește un DVD RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 1.3 MP și un singur difuzor. Bateria cu 6 celule de tip Litiu Ion vă poate oferi o autonomie de până la 3 ore. Cântărește 2.6 kilograme, deci se încadrează în standardele actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.